Tuncer ERGÜVEN

Tuncer ERGÜVEN

TÜRKİYEDE ASKERLİK HİZMETİNE VİCDANİ RET.

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel Askerlik Hizmeti yapmak istemeyenlerin vicdanı ret hakkını kullanarak askerlik hizmetinden muaf tutulmasını sağlayan yasa tasarısı Yüce Meclisimizde yasalaşma sürecine girmiş.Ayrıca MSB bakanlığı bürokratlarıda bu konuda yaptığı yasa çalışmaları sonlara doğru gelmiş.
Eğer bu yasa hazırlıkları TBMM ne gelirse belkide , maaş kanunu gibi bir gece ansızın kaşımızda onanmış bir vicdanı ret kanunu çıkacak ve uygulamaya girecek.
Kanunu savunucular insan hakları evrenselliğinden AB uyum yasalarından dem vuracaklar ve geçiştirecekler.
Vicdanı ret  talebi ile askere gitmeyenler kamu hizmetlerinde her göreve gelebilecek,hatta halen kamu hizmetinde ise o zatı muhterem görevine devam edecek,genel müdür,müsteşar,Millet vekili,Bakan,Milli savunma bakanı,MİT başkanı da olabilecekler.
Yurt savunması hizmeti veren askerliği vatan görevi sayan yurttaşlarımızı sevk ve idare edecekler.
Peki kimler ilk etapta askerlik hizmetinden vijdanı ret ile kaçıp kutulacaklar.
Elbette listenin başında BDP sempatizanları,KCK sempatizanları,PKK militanları bu hakkı kullancaktır.BUnları TSK yı  ve TC yı meşru bulmayan radikal uçlar vicdani ret hakkımız var.Zaten bu ordu bizim ordu değil,bu devlet zaten halkın hür iradesi ile değil sadece Türklük esasına göre kurulmuş Mustafa Kemalın ordusudur askerlik yapmak gereksiz diyeceklerdir.
Peki kimler askere gidecek.Vatan için Askerlik hizmeti yapmak kutsal görevdir diyen Türkiye cumhuriyeti Yurttaşları  askere gidecektir.
Eğer siz bir devlet iseniz ordunuz olmalıdır.Ordunun kaynağınıda o devleti oluşturan milletin fertlerinden oluşan subay-ast subay-sivil ve askerlik hizmeti adı altında geçici dönem eğitim alan ve hizmet veren yurttaşlar oluşturur.BU görev sakat ve hasta veya askerlik hizmeti yapmaya elverişli olmayan herkes için geçerlidir.Herkesin de Askerlik himeti anlayışında mutlaka verebiileceği bir hizmet vardır.
Hizmetten sonrada onurlu bir yurttaş olmanın zevkişnş doya doya çıkaracaktır.
Hal böyle iken toplumun içinde askerlik yapmayan,askerlik yapmaya karşı bir sınıf oluşturan eylemlerin yaslarla desteklenmesi ülke birliğine zarar verici faaliyettir.
Çünjü Sebahat hanım belki TSK dfa askerliğe karşıdır ama PKK da askeri eğitime destek verecektir,belkide vermiştirde .....................
Bu süreç ordunun kaynağını sabote etme sürecinden öte bir eylem değildir.
Ab veya PKK lılar istiyor diyerek böyle bir yasaya TBMM evet demez,dememelidir de.Kişisel kanaatım şu durki.Ben Yeniden askere gitsem TSK da askerlik hizmeti yapmayan bir kişiyi korumak için savalşta ve barışta askeri görev yapmam.Dolayısıyle TSK da askeril görevine karşı olan kişi ile aynı hakları taşımak istemem.Onun benim taşıdığım manada TC kimliğine sahip olmasını hazmedemem.Onun kamu görevini hiç hazmedemem.
Peki evrensel değerler ne olacak.Vijdanı retçiler TC yurttaşlığı koşukllarını ,haklarını değil evrensel kimlik haklarını kullanmaya hazır olmalıdırlar.yani ülkede TC yurttaşı olmayan bir yabancının yaşama koşulları ne ise onu kabul ederek yaşamalıdırlar.
Buda bizim evrensel insanlık anlayışımızdır.ÇÜnkü eğer bir insan ben Türkiye Cumhuriyeti Ordusunda Askerlik görevi yapmam diyorsa o insan kusura bakmasın benimle eş kimlik taşıyamamalıdır,taşımamalıdır.
Belki bir takım aklı evveller Osmanlıdan bahsedeceklerdir.Osmanlıda azınlıklar askerlik yapmadılar,ama Osmanlı orudusuna karşı ERmeni-Fransız-YUnan-Bulgar,ordularında askerlik yaparak savaştılar.PKK lılarında onlardan ne farkı var.
İşte S.Tuncel in amacıda bu olsa gerek.
Önceki ve Sonraki Yazılar