Tuncer ERGÜVEN

Tuncer ERGÜVEN

ERMENİ MESELESİ, FRANSA VE SARKOZİ


1800 – 1900 lerde Osmanlı devletini yıkmaya ve paylaşımına kararlı Rusya-İngiltere – Fransa koalisyonu 1914 lere gelince yalakaları İtalyan ve Yunanlıları da kullanarak paylaşım anlaşmalarını yapmışlardır.
Bu amaca varmak için 1830 lardan beri etnik ve dil hatta mezhep ayrılıklarına körüklemek ,onları bağısız hale getirip Osmanlının yıkılışını kolaylaştırmak için Balkanları ,Arapları,yunanlıları,Ermenileri hatta Kürtleri kullanarak,silahlandırmışlar,eğitmişler ve isyanlara teşvik ederek desteklemişlerdir.
1830 dan beri bir Ermenistan hayalı bardır.Erivandaki Kaçar hanlığı yıkılınca orada nufüsün %18 i ermeni idi,geri kalan müslümandı.Şimfi hiç Türk ve Müslüman yhok.Bunlar nerteye giitiler tarihte bilen varmıdır.Buradaki Türklerden Osmanlıya gelebilen yok.Peki nereye gittiler.Kefensiz ölmeye gittiler.
DR.Mehmet Perinçek in Rusya Arşinden derlediği belgelere göre Avrupadan-Rusyadan-Ukranyadan Ruslar tarafından Ermenilerin nasıl toplandığı ve ermeni çeteleri haline getirilerek Van-Erzurum bölgelerinde yaptığı katliamlar Rus komutanlarının raporları ile belgelidir.
Hatta Osmanlı topraklarındaki Ermenileri Osmanlı Kıyafetiyle nasıl öldürerek işi Türklere yıktıklarını ve bu baskınlarda başarı elde eden ve demeyenleri ayırdıklarını Rus kayıtlarında görmek mümkündür.
Birinci cihan harbinde ki doğu Anadolu cephelerinde bunlar olurken bu çetelerle işbirliği yapan Ermenileri de görmekteyiz.BU Ermenilerin ne kadar Türkü bakınla öldürdüklerini yaktıklarını bilmekte ve kanıtlarını görmekteyiz.
Şimdi Burada duralım.
Eğer Almanya Fransa ve Parisi işgal ederken veya İspanya Kral Françesko yu esir alırken düşmanla işbirliği yapan Fransa daki yaşayan yurttaşlara Fransızlar ne yapardı.Bu durumda İngilizler ve Ruslar ne yapardı.Ne yaptıklarını belli.Sürgün ve sürgünde ölüm.
Merak eden varsa onu tatarlara,Azerilere,Çerkezlere,Gürcü Müslümanlara,Lazlara,Acarlara isteyen sorabilir öğrenebilir.
Osmanlı ne yapmış.Ülkesindeki başka bir yerleşim bölgesine yerleştirmiş.Bu yerleştirme sürecinde yolculuk o günün koşullarına göre olmuş.Devlet güvenlik önlemi almıştır.Görevini ihmal edenleri cezalandırmıştır.Bu yolculuk sürecinde soygunculara soyulanlar ,eşkıya baskınına uğrayanlar olmuştur.Bunu yapan Türkler değildir.Özelilkle Dersim coğrafyasından geçerken oradaki aşiret ve ağaların yani Kürtlerin bunu yaptığı ermeni papazlarınca kilise kayıtlarına geçirildiğini görmekteyiz.
Uluslar arası hukuk Yalnız Türk düşmanları için geçerli ise diyecek söz yok.Ancak Tüm İnsanlık dünyası için geçerli ise ,Bizimde kendi kendimize konuşma yerine ,50 yıldır iç siyasette malzeme olarak kullanma yerine Ulurlar arası arenada hak aramalıyız.
Ben şahsen Sarıkamış ta ve Kafkas cephesinde bize karşı savaşan Ermenilerden ve Kürtlerden ,onların bugünkü nesillerinden tazminat talep etmemizin gerektiğine inanmaktayım.
Hatta bu talebi Koçgiri-dersim-Ağrı-Şeyh sait İsyanı gibi isyanları başlatan alşiret reislerinden ve nesillerinden de talep etmeliyiz..
Çünmkü bu insanların ataları ülkemiz yurttaşı ,hemde imtiyazlı yurttaşları iken isyan etmiş,diğer yurttaşlarımızı katletmiş,devletimizin yıkılması uğruna başkaları ile işbirliği yapmışlar ve Osmanlı devletinin Sevr anlaşmasını imzalamasına sebep olmuşlardır.
Son Olarak 1919-1929-1921 lerde Fransız ordusunda Ermeni ve Afrikalı katillerle beraber Antep-Adana-Urfa- Maraşta ne işleri vardı.Bunların hesabını uluslararası arenada,birleşmiş milletlerde,AB parlamentosunda sormalıyız ki sussunlar.
Muhalefet Liderleri –Bakanlar o forumlarda hesap sorsunlar.
Önceki ve Sonraki Yazılar