AK Parti Rize İl başkanı Muhammet Avcı Çayda Sabah'a Konuk Oldu

AK Parti Rize İl başkanı Muhammet Avcı Çayda Sabah'a Konuk Oldu

Ak Parti Rize il başkanı Muhammet Avcı Çay TV'de katıldığı Çayda Sabah programında Togay Muratoğlu'nun sorularını cevapladı. Avcı Çaykur'daki işçi alımlarından Rize'de yapılacak projelere kadar bir çok konuda açıklama yaptı. 10 Numara projelere değinen Avcı Rize kamuoyunun merakla beklediği soruları Çay TV ekranlarında cevapladı.

   AK Parti Rize il başkanı Muhammet Avcı katıldığı Çayda Sabah programında genel seçim süreci ve Rize de devam edem projeler hakkında bilgiler verdi.  Çaykur'a alınacak 3500 mevsimlik işçi hakkında da konuşan Avcı bu problemin normalde bugüne kadar çözülmesi gerektiğini belirterek Çaykur'un bazı endişeleri var bu endişelerde de Çaykur'u son derece haklı buluyorum. Özellikle ağır iş gücü ile işçi çalıştıracaksanız bayanları ayırt etmeniz gerekiyor. mesela bir bayanın yüklemede çalışması normal mıdır?. Çaykur haklı olarak bunu belirleyebilmemiz gerekiyor diyor. Çaykur İşkur ile yaptığı görüşmelerde sonuç alamadığı için şu anda bir yönetmelik değişikliği yapma durumu söz konusu ve o bekleniyor.  dedi.

Projelerle ilgili son durum

Rize’deki yatırımları ve projeleri değerlendiren Avcı şu bilgileri verdi; “Geçen hafta Ankara’da görüşmelerimiz oldu. Havaalanı meselemiz var, son derece yolunda gidiyor. Biz bugüne kadar vermiş olduğumuz sözlerin tamamını yerine getirmiş bir partiyiz. Havaalanı sözünü de sayın cumhurbaşkanımız Rize cumhuriyet meydanında vermiştir. Havaalanıyla ilgili çalışmalar şu anda devam ediyor. Lojistikle ilgili üniversitemizin yapmış olduğu çalışma üzerinden bakanlığımız hazırlıklarına devam ediyor. Lojistikle ilgili bir sorunumuz yok. Ardeşen Ayder arası duble yol yapmak istiyoruz. Bunun çalışmasını da başlatacağız. Salarha tünelinin ihalesini çok kısa bir zaman zarfı içerisinde yapıyoruz. Varda suyu projesi son derece pozitif bir şekilde devam ediyor. Bu hafta sonu belediye başkanımız milletvekillerimiz ve ben bir toplantı yaparak çıkarılan projeyle ilgili kararı verdikten sonra en kısa zamanda Isırlığı da ihaleye çıkarıyoruz. Milli parklar müdürlüğümüze de yeni bir bina yapacağız.”

10 Numara Projelerinin Alt Yapıları Hazırlandı

Son olarak belediyenin projelerine değinen İl başkanı Avcı belediyenin 10 numara projelerinin bir anda yapılacak projeler olmadığını bu projelerin yapılabilmesi için ciddi bir alt yapı çalışmasının yapılması gerektiğini ifade etti. İl başkanı Avcı, “Büyük projelerin uzun süreli fikir altyapıları vardır. Bu çalışmalar üç beş ayda yapılacak projeler değildir. Meydan projesinin başlamamasının tek sebebi var; yaz aylarında trafiği tıkamak istemememizdir. Son baharda meydan projesiyle ilgili çalışmalar başlıyor. Isırlıkla ilgili ihaleye çıkıyoruz. Salarha tüneli yakında ihaleye çıkıyor. Terminalden Pehlivantaşı’na kadar olan bölgenin duble yol yapılması ve güney çevre yoluna bağlanması birde Atmeydanı mahallemizden Dağbaşına ve oradan da Yolveren’e inen yolun ihalesi yapıldı. Kuzey güney birleşmesi dediğimiz proje de buydu. Bununda son noktasına geldik. 10 numara projelerin 4 tanesinin alt yapısı hazırlandı. Sahildeki külliye ile ilgili bütün alt yapı hazırlandı, yakında orası doldurulacak ve orada bir cami projesi yapılacak. Teleferikle ilgili istimlak çalışmaları tamamlandı. Çay çarşısının parası ve projesi hazır. Sahilde yapacağımız alana göre yer tahsisi yapacağız. Yani belediyenin 10 numara projelerinin altı yedi tanesi şu anda hazır ve ihale edilebilir durumda . inşallah kısa bir süre içerisinde de başlayacaklar. Ben belediyemizin iyi çalıştığını düşünüyorum. Belediye başkanımız ve yönetimi çalışmaları son derece titizlikle takip ediyor.” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.