Ekrem Orhon Anısına Ovit Dağı’nda Cumhuriyet Tırmanışı Yoğun İlgi Gördü

Ekrem Orhon Anısına Ovit Dağı’nda Cumhuriyet Tırmanışı Yoğun İlgi Gördü

OVİT YOLUNUN YAPILMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNAYAN ESKİ RİZE BELEDİYE BAŞKANI MERHUM EKREM ORHON’UN ANISINA VERÇENİK DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN 19. OVİT DAĞI EKREM ORHON ZİRVESİ CUMHURİYET TIRMANIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Erken yağan karla kaplanan Ovit Dağı’nda, 3230 metre yüksekliğe yapılan tırmanışa Rize TOBB Fen Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve çok sayıda doğasever katıldı. Sabah Rize Valiliği Atatürk Heykeli önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, anma konuşması yaparak, etkinliğe destek veren tüm katılımcılara ve katkı sağlayan kurumlara teşekkür etti.

zireve-1.jpg

Yaklaşık 100 dağcı, Cumhuriyet’in 101. yılına özel olarak Türk bayrağı ve Atatürk posteri eşliğinde tırmanışa geçti. Yoğun kar yağışı ve 1 metreyi aşan kar kalınlığı sebebiyle 2460 metreye kadar tırmanarak zirveye ulaşamadan geri döndüler. Katılımcılara Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından katılım belgeleri verildi. Tırmanış boyunca, tulum ve kemençe eşliğinde horonlar oynanarak, etkinliğe katılanlara Ekrem Orhon’un kızı tarafından yemek ikram edildi.

zireve-12.jpg

Bu yıl da yoğun ilgi gören zirve tırmanışı, Rize’nin doğa sporlarına olan tutkusunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Haber: Bayramali Kavalcı

zireve-13.jpg

zireve-15.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.