3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Rize Belediye Başkanı Kasap: "Engelli vatandaşlarımızı sadece bir gün değil her gün hatırlamalıyız"

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kasap, mesajında, Engelliler Günü dolayısıyla vatandaşlar arasında engellilerin haklarına saygılı olunması yönünde farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bütün vatandaşların toplumsal haklardan eşit olarak yararlanma hakkı olduğunu vurgulayan Kasap, şöyle devam etti:

"Özellikle engelli vatandaşların topluma adapte olabilmelerini sağlamak adına gereken bütün özveriyi göstereceğiz. Engelli vatandaşlarımızı dinleyerek sorunlarına çözümler üretmek, onları toplumsal yaşama bağlamak, onları çalışan ve üreten birer birey haline getirmek her şeyden önce bizim insani görevlerimiz arasındadır. Rize Belediyesi olarak önceliklerimiz arasında engelli vatandaşlarımızın sorunları vardır. Engelli vatandaşlarımızı sadece bir gün değil her gün hatırlamalıyız, onlarla vakit geçirmeliyiz. Engelli vatandaşlarımız toplumun ayrılmaz birer parçasıdır."

Kasap, cadde ve sokakları engelli vatandaşlara uygun hale getirebilmek için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Rize Belediyesi olarak 'Engelsiz Rize' sloganımızla yola çıktık. Bu kapsamda 82. Yıl Devlet Hastanesinden başlayarak İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ne kadar olan bölümde sokağın her iki yanına hissedilebilir yürüyüş bandı yapımı tamamlanma aşamasına geldi. Ayrıca cadde üzerinde bulunan 80 adet kaldırım rampası da engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getiriliyor. Otobüs duraklarında olan tuvaletlere de engelli vatandaşlarımız için düzenlemeler yapıyoruz. Bunun yanında Rize Belediyesi hizmet binası içinde ve Cumhuriyet Caddesi'ni Atatürk Caddesi'ne bağlayan merdivende engelli asansörü çalışmamız da devam etmektedir." - Rize



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.