Sütlüoğlu Yaş Çay Sezonunu Değerlendirdi

Sütlüoğlu Yaş Çay Sezonunu Değerlendirdi

Çaykur, 2012 yaş çay kampanyası döneminde aldığı yaş çay karşılığı olarak üreticisine 466 milyon lira ödeme yaptı.

ÇAYKUR, 2012 yaş çay kampanyası döneminde aldığı yaş çay karşılığı olarak üreticisine 466 milyon lira ödeme yaptı.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, düzenlediği toplantıda, kurum faaliyetleri ve devam eden üçüncü sürgün yaş çay sezonu hakkında bilgiler verdi.

Sütlüoğlu, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grup Başkanı Dr. İsmail Safi'nin himayelerinde Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği ve İstanbul Esenler Belediyesi tarafından 'Makedonya'ya Bir Dost Selamı' sloganıyla 5–9 Eylül tarihlerinde bu ülkede bulunduklarını söyledi.

Sütlüoğlu, "Makedonya'da yaşayan kardeşlerimizle hasret giderme fırsatı bulduk. Ziyaretimizin birinci gününde Üsküp'te incelemelerde bulunduk.

Beraberimizde getirttiğimiz ÇAYKUR Tanıtım TIR'ı ile ziyaret ettiğimiz şehirlerde çayımızı tanıttık. Burada yaşayanlara çayımızı ikram ettik. Balkan ülkelerinde genellikle Seylan çayı tercih ediliyor. Buralarda da sağlıklı Türk çayının içilmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Çayımızı baklalarda damak tadı haline getirmek istiyoruz." dedi.

Devam eden üçüncü sürgün yaş çay sezonu hakkında da bilgiler veren Sütlüoğlu, şunları kaydetti: "Üçüncü sürgün alımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Birinci sürgünde 218 bin, ikinci sürgünde 242 bin ve devam eden üçüncü sürgünde de 142 bin olmak üzere toplamda üreticimizden 602 bin ton yaş çay aldık. Hedefimiz çay sezonunu 650 bin ton ile kapatmaktır. Aldığımız çaylara karşılık 129 bin ton kuru çay stokumuz var. Bu stoklarımızdan 66 bin tonunu sattık. Üreticilerimize aldığımız çayların bedellerini ödeme konusunda çok hassas davrandık. Başbakanımızın kesin talimatları doğrultusunda ödemelerde üreticimizin cebini rahatlattık. Üreticilerimize toplamda 466 milyon lir ödeme yaptık."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.