RTEÜ Kontenjanları Açıklandı

RTEÜ Kontenjanları Açıklandı

1993-1994 Eğitim öğretim yılında açılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, kaliteli eğitimden ödün vermeyen çizgisiyle takdir toplamaya devam ediyor.

Üniversitenin lisans eğitimi veren Fakülte ve Yüksekokulları arasında en fazla kontenjan İlahiyat Fakültesine verildi. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından karara bağlanan uygulama ise, İlahiyat Fakültesinin bina ihtiyacını bir kez daha ortaya çıkardı.
YÖK tarafından 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren İlahiyat Fakültesine bağlanan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümleri, mevcut kapasitesinin yeterli olmaması nedeniyle fakülte bünyesine alınamıyor. Alan eksikliği bölümlerin Eğitim Fakültesi içerisinde eğitim öğretimine devam etmesine neden oluyor. Fiziki mekan sorununun çözümü noktasında alınan karar gereği İMKB. Endüstri Meslek Lisesinin biran önce RTEÜ. İlahiyat Fakültesine devredilmesinin gerçekleşmesi gerekmektedir.
Eğitim kalitesi ve eğitim alt yapısı ile Üniversitesin ve alanının en köklü Fakültelerinden olan İlahiyat Fakültesi, artan öğrenci sayısı dolayısıyla 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunda yaşanabilecek sıkıntının önüne geçilmesi amacıyla, başta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz olmak üzere İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu ve İlahiyat Fakültesi Derneği yoğun bir çaba içerisine girdi.
Bu arada İlahiyat Fakültesi 2012-2013 eğitim öğretim yılında 390 öğrenci ve 30 yabancı uyruklu öğrenci alacak. Yeni alınacak öğrencilerle birlikte İlahiyat Fakültesinin öğrenci sayısı 1700 öğrenciye ulaşacak. Bu öğrencilerin 1500 tanesi lisans öğrencisi, 170 tanesi yüksek lisans öğrencisi ve 20 tanesi de doktora öğrencisi olacak.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kontenjanlar
Tıp Fakültesi     : 60
İlahiyat Fakültesi 390
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 340
Fen-Edebiyat Fakültesi 370
Eğitim Fakültesi : 342
Mühendislik Fakültesi : 30
Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu : 75
Sağlık Yüksekokulu : 90
Lisans düzeyinde 1697 öğren alacak.
Rize Merkez, Pazar, Ardeşen ve Fındıklı Meslek Yüksekokullarına toplanda: 2595 öğrenci alacak…..


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.