Rize’de Sal Yaylası'na Yola Geçit Yok

Rize’de Sal Yaylası'na Yola Geçit Yok

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Şenyuva köylüleri, doğal güzelliğin bozulacağı gerekçesiyle Sal Yaylası'na yol yapımına karşı çıktı.

Köylüler, yaylaya çıkabilmek için bir kilometre boyunca yüklerini taşımak zorunda kalmalarına rağmen yaylaya yolun ulaşmasına izin vermediler. Köylüler ev ihtiyaçlarını ve diğer eşyalarını patika yoldan, el arabası yardımı ile yada sırtlarında taşıyorlar.
Şenyuva Köyü Muhtar Azası Bünyamin Karayalçın, doğal güzelliği ile öne çıkan yaylayı korumaya çalıştıklarını belirterek, “Doğa ile baş başa yaşıyoruz. Yol istemedik, yaylaya araba sokmadık. Araç girerse egzoz gazı etrafı kirletecek, gürültü kirliliği olacak. Haliyle de çevre etkilenecek. Komşuluk ilişkileri bozulur, çanak antenler görüntü kirliliği oluşturur diye televizyonu da yaylaya sokmadık. Elektriğe karşı çıktık, elektrik direği olmadan yer altından getirilmesi şartıyla ile izin verdik. Sokak lambası dahi koydurmadık. Evler ikişer katlı ve ahşap. Hepsi sıra ile dizilmiş. Yaylanın ortasında geniş bir alan bıraktık. Çöpleri düzenli bir şekilde depoluyoruz. Böylece yaylayı koruyoruz” diye konuştu.
Yaylada yaklaşık 30 ev bulunurken, yazları bu evlerde 100'e yakın kişi yaşıyor.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.