Rize’de Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği göreve başladı

Rize’de Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği göreve başladı

2 Kasım 2011 tarihinde yayınlanan 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği 2 Kasım 2012 tarihinde tüm illerde olduğu gibi Rize’de de Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği kurularak hizmete geçilmiştir.

DR. ŞAFAK SÜNBÜL

HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ

    2 Kasım 2011 tarihinde yayınlanan 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği 2 Kasım 2012 tarihinde tüm illerde olduğu gibi Rize’de de Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği kurularak hizmete geçilmiştir. Birliğimize bağlı olarak 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 4 Devlet Hastanesi, 1 İlçe Hastanesi ve 1 tane de Ağız Diş Sağlığı Merkezi olmak üzere toplam 7 merkez hizmet verecektir. Birliğimizin idaresi Genel Sekreter başta olmak üzere 3 başkandan oluşmaktadır. Bu başkanlıklar  Tıbbi Hizmetler Başkanlığı , İdari Hizmetler Başkanlığı ve Mali Hizmetler Başkanlığı adı altında görevlerini  yürüteceklerdir.
    Bakanlığımızın Sağlıkta Dönüşüm çalışmaları kapsamında son 10 yılda tüm Ülkede olduğu gibi ilimizde de vatandaşlarımızın memnuniyetle karşıladığı bir çok gelişme hayata geçirilmiştir. Öncelikle  İlimizde bu gelişmelerin her aşamasında emeği bulunan başta ilin sağlık yöneticileri olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim. Hastanelerimizde farklı bir yönetim şekli getiren  Genel Sekreterliğin en önemli kuruluş amacı kendisine bağlı olarak hizmet veren merkezlerde gerek insan kaynaklarını gerekse de mali kaynakları atıl kapasite oluşturmadan en etkin ve en verimli  şekilde kullanarak vatandaşlarımıza sunduğumuz sağlık hizmetlerinin kalitesini daha iyi noktalara taşımaktır. Bu noktada  Bakanlığımızın başarılı bir şekilde hayata geçirdiği ve sürekli olarak yenilenen Sağlıkta Dönüşüm Politikaları doğrultusunda hastalarımıza ve yakınlarına günümüzün tüm teknolojik gelişmelerine paralel olarak ulaşılabilirliği daha kolay, fiziki şartları daha iyi ve konforlu, imkanlar ölçüsünde her türlü  tıbbi donanıma sahip mekanlarda sağlık hizmeti sunmak Genel Sekreterliğimizin en temel amacıdır. Bu hizmetlerin sunumu esnasında başarımızın en önemli belirleyicisi ise gerek hasta ve yakınları gerekse de özveri ile görevlerini yapan personelimizin memnuniyetidir.
    Bu doğrultuda kurulan bu yapının tüm halkımıza ve personelimize hayırlı olması dileklerimle ;
Sağlıkla kalın.   





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.