Rize Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine karne şoku!

Rize Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine karne şoku!

2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci karne alma sevinci yaşarken Rize Ticaret Meslek Lisesinde okuyan yüzlerce öğrenci okul idarecilerinin sorumsuzluğu yüzünden karne alma heyecanı ve sevincini yaşayamadı.

“Karneleriniz hazır değil”

 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı sonunda Rize merkezde Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri karne alamadı. Sabah erkenden kalkıp karnelerini almak için büyük heyecanla okullarına giden yüzlerce öğrenci, okula gittiklerinde okul idaresinin ‘Karneleriniz hazır değil Pazartesi gelin’ sözleriyle karşılaşınca adeta şoke oldular.

 “Kim bana sorumluluk öğretildiğini söyleyebilir”

 Saatlerce okul bahçesi önünde karnelerini alabilmeyi bekleyen Ticaret Meslek Lisesinde okuyan onlarca öğrenci yaşananlara tepki göstererek idarenin sorumsuzluğuna adeta isyan ettiler.

 Cuma günü okula karne almak için büyük bir heyecanla giden Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden son sınıf öğrencisi H.Y., O.D ve bir çok öğrenci yaşananlar karşısında “Bize sorumluluk almayı öğretecek olan öğretmenlerimizden ve idarecilerimizden tam bir sorumsuzluk dersi aldık. Müdür yardımcımız bize karnelerin yetişmediğini söyledi. Şimdi kim bizlere okulda sorumluluk öğretildiğini söyleyebilir. Bütün heyecanımız yarıda kaldı. Bir yılı derslerimize çalışarak geçirdik ama çalışmaların meyvesi adı verilen karnemizi alamadık. Karnelerin verileceği günü okul idaresi bilmiyor mu? Karnelerinizi yetiştiremedik gibi bir gerekçe olabilir mi? diğer okullarda karneler nasıl yetişebiliyor da bizlerin okulunda yetişmiyor? Bunun adına tam anlamıyla “eğitim skandalı” denir” şeklinde yaşananlara tepkilerini dile getirdiler.



 Öte yandan karne alamayan öğrenciler Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım’ın okul idaresinden bunun hesabını sormasını ve öğrencilerden özür dilenmesini istediler.

NABIZ GAZETESİ


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.