Rize Protokolü Fetih 1453'te

Rize Protokolü Fetih 1453'te

Türk sinemasında devrim olarak nitelendirilen ve eleştirmenlerden tam not alan Fetih 1453 filmi Rize'de Pembe Köşk Sinema Salonları'nda Rize Protokolünü ağırladı.

Fragmaları internette 9 milyon kez izlenen Fetih 1453 Perşembe günü Türkiye ile aynı anda  Rize'de de 14.53'te seyircisiyle buluştuktan sonra dün akşam Rize Pempe Köşk Sinemaları'nda Rize Protokolünü ağırladı.

Pembe Köşk Sinema Salonları'nda dün akşam ki özel matineye Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve kızı, Vali Hacımüftüoğlu'nun Ablası Emine Değirmenci, Rize İl Garnizon Komutanı J. Alb. Turhan Talu, Rize Vali Yardımcıları Mehmet Türk, Mustafa Erkayıran ve Hakan Burak Uz ile eşleri, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, İl Defterdarı Nurettin Dirican, Kaymakamlar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


İstanbul'un fethini konu alan filmde, Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet’in çocukluğundan fetihlerine kadar olan süreç anlatılıyor. Fatih Sultan Mehmet’i Devrim Evin oynuyor. Oyuncu kadrosunun belirlenmesi için yüzlerce adayla görüşen Faruk Aksoy, Ulubatlı Hasan için İbrahim Çelikkol’u, Era için Dilek Serbest’i, Konstantin için Recep Aktuğ’u ve Justiniani için Cengiz Coşkun’u seçerek kamera karşısına çıkardı. Bugüne kadar Türk sinema tarihindeki en yüksek kopya adedi ve salon sayısıyla gösterime giren filmin danışmanlıklarını Prof. Dr. Feridun Emecan, Doç. Dr. Hülya Tezcan, Prof. Dr. Gülgün Köroğlu ve araştırmacı- yazar Adem Saraç yaptı. Filmin müziklerinde ise Benjamin Wallfisch’in imzası bulunuyor. Toplam 850 salonda gösterime giren film Rize'de de yoğun ilgiyle izlenmeye devam ediliyor.















Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.