Rize, bayramlaşma çadırında buluşacak

Rize, bayramlaşma çadırında buluşacak

Ramazan Bayramında Rize meydanda bayramlaşacak, bayramlaşmada pilav ve kavurma ikram edilecek. Cumhuriyet Meydanında kurulacak Bayram Çadırında yapılacak bayramlaşma programının ev sahipliğini Rize Belediyesi yapıyor.

Bayramın 2. günü (20.08.2012 Pazartesi) 13.00’da yapılacak bayramlaşma törenine Rize protokolü, Sivil Toplum Kuruluşları ve Rize Halkı katılacak.

 Bayramlaşma programının yapılacağı çadır Rize Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında kuruldu. Bayramlaşma programıyla ilgili bilgi veren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “Göreve geldiğim günden bu yana her kurumun kendi bünyesinde bayramlaşma programı yaptığını gördüm. Eski Valimiz Kasım Esen döneminde belediyemizde bir bayramlaşma programı gerçekleştirmiştik. Daha sonraki yıllarda diğer kurumlarımızın da bizimle beraber halkla bütünleşe bileceği merkezde bir çadır kurmayı düşündük. Geleneksel hale getirmiş olduğumuz Bayram çadırımızı, vatandaşımızın daha rahat ulaşabileceği tek nokta olarak gördüğümüz Cumhuriyet Meydanına kurduk. 300m2 olan çadırımız iklim şartlarına uygun olduğu için her türlü hava şartlarında kullanılabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl yine bayramlaşma programımızda halkımıza kavurma ve pilav ikramımız olacak. Önümüzdeki bayramlarda bu bütünleşmeyi daha iyi sağlayacağımıza inanıyor ve tüm halkımızı davet ediyorum“ dedi.a

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.