Rize Askerlik Şubesi Sivilleşti

Rize Askerlik Şubesi Sivilleşti

Komutanları dışında 12 sivil memurla görev yapan Rize Askerlik Şubesi'nde er ve erbaşların yerine 4 özel güvenlik elemanı koruma görevine başladı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın, birçok yerde uyguladığı gibi, İkizdere ve Çayeli askerlik şubelerinin kapatılmasından sonra komutanları dışında 12 sivil memurla görev yapan Rize Askerlik Şubesi'nde er ve erbaşların yerine 4 özel güvenlik elemanı koruma görevine başladı.

1962 yılında Rize’nin Emineddin Mahallesi’nde kurulan Rize Askerlik Şubesinde artık er ve erbaş konumunda asker bulunmuyor. Kurulduğu günden beri Rize Askerlik Şubesinde görev yapan ve nöbet tutan askerlerin yerine artık özel güvenlik elemanları görev yapıyor.

En son olarak burada görev yapan toplam 10 personel er ve erbaş komşu il ve ilçelerdeki şube ve birliklere dağıtım yapıldı.

Personel Binbaşı Ümit Koç ve personel Ast. Kd. Çvş. Oğuzhan Durmuş’un üst düzey isim olarak görev yaptığı Rize askerlik şubesinde 4 özel güvenlik elemanı önceki gün bu askerlerin yerine mesaiye başladı.

Milli Savunma Bakanlığının uygulamaya koyduğu bu sistemle Türkiye’de ki bir çok askerlik şubesi ya kapatıldı yada birleştirildi. Rize askerlik şubesinde toplam 12 sivil memur aktif olarak görev yapıyor. 2001 yılında İkizdere, 2012’de de Çayeli askerlik şubesi başkanlıkları kapatılarak Rize şube başkanlığına bağlanmışlardı.

Merkezin dışında Rize’nin doğu yakasında sadece Pazar’da askerlik şube başkanlığı bulunuyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.