Rize 1. Amatör Küme Ligi grupları belli oldu

Rize 1. Amatör Küme Ligi grupları belli oldu

2012 – 2013 Futbol Sezonu’nda A ve B Grubunda toplam 17 takımın mücadele edeceği Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi grup takımları belirlenerek, ilk hafta karşılaşmaları açıklandı.

Haber: Turgay AYHAN

  Çiftlikspor’un lige katılmama kararı aldığı Rize 1. Amatör Küme Ligi, 8 takımın mücadele edeceği A Grubunda 3 Kasım 2012 Cumartesi günü başlarken, 9 takımın mücadele edeceği B Grubunda ise 20 Ekim 2012 Cumartesi günü start alacak.

  Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi’nde gerçekleştirilen kura çekimine ASKF Rize Şube Başkanı Gafur Bayrak, Futbol İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu, Futbol İl Temsilcisi Yardımcısı Cafer Kuru, İl Hakem Kurulu Başkanı Zeki Çavuşoğlu, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Rize Şube Başkanı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Stat Amiri Rahmi Aslan ile kulüp yöneticileri katıldılar.

  Kura çekimi öncesinde konuşma yapan ASKF Rize Şube Başkanı Gafur Bayrak geçen sezon başarılı bir futbol  sezonu geçirdiklerini dile getirerek, “Centilmence bir lig yaşadık. Sonuca etki eden önemli olaylar olmadı. Bazı konularda aşırı tepki göstermemeliyiz. Sonuçta rakiplerimiz kendi arkadaşlarımızdan oluşuyor. Aynı ilin, aynı ilçenin, aynı mahallenin insanlarıyız ve her gün yüz yüze bakıyoruz. O yüzden ani ve aşırı tepkiler göstermekten her zaman kaçınmalıyız. Hep beraber Rize futbolcuna hizmet ediyoruz ve bu bilinçle yolumuza devam etmeliyiz. Bu anlamda tüm kulüplerimize başarılı bir lig diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Geçen sezon kulüpler ve antrenörler açısında güzel bir sezon geçirildiğini ifade eden İl Hakem Kurulu Başkanı Zeki Çavuşoğlu, “Hakemlerimizde ufak tefek hatalar olabilir ancak hiç kimse en ufak bir art niyet taşımamaktadır. İkizderesi’nden Fındıklı’sına kadar tüm ilçelerdeki takımlar, bizim takımlarımızdır. Bizler futbolcusundan taraftarına, antrenöründen hakemine kadar hep bir bütünüz. Tüm kulüplerimize centilmence geçirilecek iyi bir futbol sezonu diliyorum” dedi.

  Son olarak konuşan Futbol İl Temsilcisi ve aynı zamanda Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlıoğlu da,heyecanı bol, sorunsuz ve centilmenlik içinde başarılı bir sezon geçirilmesi temennisinde bulundu.

  Konuşmaların ardından İl Tertip Komitesi seçimine geçildi. Oylama sonucunda Futbol İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu ve Futbol İl Temsilcisi Yardımcısı Cafer Kuru’nun yanında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Stat Amiri Rahmi Aslan, Rize TÜFAD adına Musa Köse, ASKF Rize Şubesi adına Yaşar Kaspar ile spor kulüplerini temsilen Hızır Karabacak, Ali Rıza Sarı ve Cemal Baş İl Tertip Komitesi üyeliğine seçildiler.

İl Tertip Komitesi seçiminin ardından 1. Amatör Küme Ligi takımlarının grup oylamasına geçildi. Çiftlikspor lige katılım evraklarını teslim etmediğinden dolayı lig dışında kalarak gelecek sezon 2. Amatör Küme’ye düştüğünden A Grubu 8 takımdan ve B grubu ise 9 takımdan oluştu.


A GRUBU

B GRUBU

1

ARDEŞENSPOR

1

ÇAMLIHEMŞİN BELEDİYESPOR

2

DEREPAZARISPOR

2

ÇAYKURSPOR

3

GÜNEYSUSPOR

3

HAMZABEYSPOR

4

MADENLİ BELEDİYESPOR

4

ÇAYELİ HAYTEFSPOR

5

İKİZDERESPOR

5

FINDIKLISPOR

6

FİLİZÇAYSPOR

6

ALİPAŞASPOR

7

KALECİKSPOR

7

İL ÖZEL İDARESPOR

8

KOPUZLAR VAKFI VELİKÖYSPOR

8

TELEKOMSPOR

 

9

RİZE BELEDİYESPOR

 

Geçtiğimiz sezon Ardeşengücü ile Çorapçılarspor’un ligden düşmesi ile yerlerine 2. Amatör Küme’den yükselen Çayeli Haytefspor ile Fındıklıspor gelirken, geçen sezon Rize’yi Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil eden Ardeşenspor da, baraj maçında Çayelispor’a mağlup olmasının ardından bu sezon yeniden 1. Amatör Küme’de BAL Ligi mücadelesi verecek.

 

Lig sonunda her iki gruptan da 1’er takım bir alt kümeye düşerken, ilk 3 takım ise Play-Off Grubuna yükselecek. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak Play-Off karşılaşmalarının sonunda şampiyon gelen takım(lar) ise Bal Ligi’nde en az puana sahip olacak olan Rize takımlarından Kalkanderespor veya Çayelispor ile oynayacağı baraj maçının ardından galip gelmesi durumunda BAL Ligi’ne yükselecek.

 

RİZE 1. AMATÖR KÜME LİGİ 1. HAFTA MAÇLARI

A GRUBU (3 KASIM 2012)

 

RİZE 1. AMATÖR KÜME LİGİ 1. HAFTA MAÇLARI

A GRUBU (3 KASIM 2012)

B GRUBU (20 EKİM 2012)

Derepazarıspor

Filizçayspor

Çayeli Haytefspor

Alipaşaspor

Güneysuspor

Ardeşenspor

Çamlıhemşinspor

Hamzabeyspor

İkizderespor

Madenlispor

İl Özel İdarespor

Çaykurspor

K. V. Veliköyspor

Kalecikspor

Rize Belediyespor

Telekomspor

 

Fındıklıspor

BAY

 



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.