Ramazan’ı Rize’de Geçiriyorlar

Ramazan’ı Rize’de Geçiriyorlar

Aşırı sıcaklardan bunalıp rahat oruç tutmak isteyenler Türkiye’nin en serin bölgesi Doğu Karadeniz Bölgesi’ne akın ediyor.

Ramazan ayında Rize’nin yaylaları turistlerle dolup taştı. Yurt genelinde kavurucu sıcaklar yaşanırken Rize’nin yüksek kesimleri ortalama 17 derece olan hava sıcaklığı ile yurdun en serin bölgesi oldu. Rize’nin yüksek kesimlerinde bulunan otellerde ise yer bulmanın neredeyse mümkün olmadığı belirtildi. Aylar önceden yapılan rezervasyonla oteller dolup taştı. Şanlıurfa gibi hava sıcaklıklarının 60 dereceye ulaştığı bölgelerde bazı vatandaşlar daha rahat oruç tutabilmek için bir aylık rezervasyon yaptırarak Ramazan boyunca Rize’de kalmayı tercih ettiler.
Rize’nin İkizdere İlçesindeki RİDOS Termal Oteli, Ramazan ayında otellerini tercih eden müşterileri için özel Ramazan programları tertipliyor. Çocuklar palyaço ve gölge oyunları ile zaman geçirirken velileri gündüz serin doğa yürüyüşleri yaparak iftarını yaptıktan sonra dere kenarında çaylarını yudumlayıp serin havanın keyfini çıkarıyor.
Ramazan ayını RİDOS’da geçiren Rizeli ve Rize dışından gelen yerli turistler, “Havalar çok sıcak. Bu sıcaklarda oruç tutmak çok zor oluyor. Burası ise çok serin. Burada oruç tutmak çok daha kolay” dediler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.