Nisa Nur 6 Yaşında Hafız Oldu

Nisa Nur 6 Yaşında Hafız Oldu

Rize'de Güneysu Kıbledağı Köyü Camii İmam-Hatibi Sadık Erkan’ın 6 yaşındaki kızı Nisa Nur, 11 ay gibi kısa bir sürede Kur`an-ı Kerim`i tamamen ezberleyerek hafız oldu.

Minik Nisa Nur, Babası Sadık Erkan ve Hocası Fatma Erkan’ın yardımlarıyla 5 yaşında başladığı hafızlığı 11 ayda bitirerek Türkiye’nin en küçük hafızları arasında yer aldı.

2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bölge merkezi Rize’de yapılan hafızlık tespit sınavını kazanan minik Nisa Nur, hafızlık belgesini Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın elinden aldı.

Yusuf Doğan'ın küçük bir sınavından da geçen Minik Nisa Nur, sorulan yerleri hatasız bir şekilde okuyarak büyük takdir topladı. Doğan, Minik Nisa Nur’u tebrik ederek onu yetiştiren anne-baba ve hocasına da teşekkür etti.



Minik Nisa Nur’un babası İmam-Hatip Sadık Erkan “Bir baba olarak çok mutluyum. Kızımın hafız olması inanılmaz huzur ve sevinç verici bir olay. Herhalde hayatta sahip olacağım bundan daha güzel bir şey olamaz. Allah herkese böyle bir evlat nasip etsin” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.