Instagram Erişim Sorunu: Neden Erişim Sağlanamıyor ve Ne Zaman Düzelecek?

Instagram Erişim Sorunu: Neden Erişim Sağlanamıyor ve Ne Zaman Düzelecek?

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU (BTK), 2 AĞUSTOS TARİHİNDE INSTAGRAM’A ERİŞİM ENGELİ UYGULADI

Bugün sabah saatlerinden itibaren, popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram’a ülke genelinde erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar, Instagram hesaplarına giriş yapamadıklarını belirtiyor ve bu durumun teknik bir arıza mı yoksa başka bir sebepten mi kaynaklandığını merak ediyor. Konuya ilişkin resmi açıklamalar yapıldı ve sorunun nedeni belli oldu.

Instagram Çöktü mü?

Evet, Instagram’a erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos tarihinde Instagram’a erişim engeli uyguladı. BTK’nın site bilgileri sorgulama sayfasında bu karara ilişkin detaylar yer alıyor. Erişim engeli, "katalog suçlar" olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı gerekçesiyle alındı.

Katalog Suçlar Nelerdir?

Katalog suçlar; çocuğa karşı cinsel istismar, intihara teşvik, Atatürk’e hakaret gibi içeriklerin kaldırılmasını içeriyor. Bu tür içerikler nedeniyle Instagram’a erişim engeli uygulanmış durumda.

Erişim Engeli Ne Zaman Kalkacak?

Yetkililer, engelin ne zaman kaldırılacağının Instagram’ın tutumuna bağlı olduğunu belirtiyorlar. Şu anda, erişim engelinin ne kadar süreceğine dair kesin bir bilgi bulunmamakta.

Fahrettin Altun’dan Eleştiri

31 Temmuz’da, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Heniye’nin ölümü sonrası taziye mesajı yayınlanmasını engellediği gerekçesiyle Instagram’ı eleştirmişti. Altun, “Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir,” ifadelerini kullanmıştı.

Instagram’a erişim sorununa dair gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. Engelin ne zaman kalkacağı ve platformun tekrar ne zaman erişilebilir olacağı konusunda yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.