Gündoğdu, Rize'ye Bağlanmak İstemiyor!
Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Saffet Kopuz, belediye meclis üyeleri ve 5 mahalle muhtarı ortaklaşa basın toplantısı düzenledi.
Yıldız, yaptığı açıklamada görev süreci boyunca Beldeye yapılan yatırımları anlattı. Gündoğdu halkının gösterdiği teveccüh sonucunda 29 Mart 2009 tarihindeki mahalli idareler seçimini kazanarak Gündoğdu Belediye Başkanı olarak görevi devraldıklarını ifade eden Yıldız, “Bizden önce ne yapıldığını değil, bizim dönemde nelerin yapıldığını siz değerli basın mensupları ile paylaşmak üzere meclis üyelerimiz ve mahalle muhtarlarımızla beraber buradayız. Nezih yerinizde hepinize, yapacak olduğunuz tüm hizmetlerde başarılar dileriz. Belediye sınırları dahilinde yapılan hizmetler genellikle iki önemli kaynak kullanılarak yapılmaktadır. 1-Genel Bütçe Kaynağı, 2-Mahalli (Belediye) Bütçe Kaynağı, Genel Bütçe (Devlet Hazinesi)’sinden aldığı destekle tüm Bakanlıkların yapmış oldukları yatırımların nşası ilgili kurumların ihaleleri ile yapılsa da, yer teslimi, imar planına uygunluğu, arazi veya arsa üzerindeki problemlerin halli gibi görülen tali görevler Belediyeler tarafından yerine getirilmektedir. Yaklaşık olarak üç yıldır görevde bulunduğumuz Gündoğdu Belediye Başkanlığı döneminde beldemize kazandırılan
İŞTE YAPILAN HİZMETLER
GENEL BÜTÇE KAYNAĞIYLA YAPILAN HİZMETLER
1-KÖPRÜLÜ KAVŞAK:
Samsun-Artvin(Hopa) sahil duble yolu üzerinde olup, Gündoğdu kent merkezi içinden geçen köprülü kavşak ve kavşağı, Güney toplayıcı yola bağlayan kavşak kolu yapım inşaatı yapıldı.
2-DOLGU ALANININ DEVRİ:
Belediyemiz hizmet binasının kuzeyinde bulunan 25.000 m2’lik dolgu alanı Belediyemiz devredildi.
3-SENTETİK YÜZEYLİ ÇİM SAHA:
Söz konusu dolgu alanı üzerinde 45X90 ebadında sentetik yüzeyli çim saha inşa edildi.
4-VELİKÖY DERESİ İSLAH ÇALIŞMASI:
Veliköy Deresi ıslah çalışmalarında ihalenin 1. Bölümü bitirilmek üzeredir. Çalışmalar kapsamında Gündoğdu merkezde bir adet köprü, Veliköy yolu Dağınıksu Mahallesi Araklı semti bağlantı yolu için ikinci köprü inşaatı devam etmektedir.
5-DİĞER KÜÇÜK DERE ISLAH ÇALIŞMALARI:
Belediyemiz sınırları içinde ve sahil kesiminde bulunan Bozkale Mahallesinden Taşlıdere Mahallesinin bitimine kadar olan onbir adet derenin ıslahına başlanmış ve yapım işleri devam etmektedir. Ayrıca karayolu enine geçiş menfezleri yetersiz olduğundan menfezlerin kesitleri büyütülecek ve yapım işlerine başlanacaktır.
6-TOKİ AFET KONUTLARI:
26 Ağustos 2010 tarihinde bölgemizde meydana gelen sel felaketi sonucu evleri zarar görenler için 100 m2 3+1’lik 172 adet konut TOKİ marifetiyle inşa edilmiş olup; konutlar fiilen hizmete sunulmuştur. Arsanın satın alınmasında Belediyemiz
azami ölçüde çaba içinde olmuştur.
7-HEYELAN ÖNLEYİCİ DUVARLAR:
Sel felaketinden sonra meydana gelen heyelanları önleyici yüzyirmibeşin üzerinde taş duvar inşa edilmiştir.
8-ARAZİ ZARAR VE ZİYANLARI:Sel afetinde zarar gören 1.000’in üzerindeki hane sahibine arazi hasarı dolayısıyla beher dönüm için 3.500,00TL ödenmiştir.
9-VELİKÖY YOLU VE ESKİ DEVLET KARAYOLU ÇALIŞMALARI:
4.500 metrelik Gündoğdu-Veliköy yolu ihalesi yapılmış olup, müteaahide yer teslimi verilmiştir. Yola kısmen başlandı. Yetkililerden alınan bilgilere göre 2012 Nisan ayı sonuna kadar istimlak bedelleri ödendikten sonra yolun inşasına devam edecektir. Yol; sağlı sollu ikişer metre tretuvar, artan 10 metre asfalt olacaktır.
Ayrıca bu ihale kapsamında eski devlet karayolu, Taşlıdere mahallesi Gündoğdu sınırından, merkeze kadar olan yolun sağlı sollu tretuvar çalışması yapılacaktır.
BELEDİYE BÜTÇE KAYNAĞIYLA YAPILAN HİZMETLER
1-GÜNDOĞUD-VELİKÖY YOLU KISMI YAPIM İŞİ:
Gündoğdu-Veliköy yolunun 1.200 metrelik bölümü dolgu, yol genişliği ve sıcak asfalt kaplama olarak inşa edildi. (26 Ağustos 2010 tarihindeki sel felaketinde büyük bölümü tahrip oldu.)
2-AÇIK ve KAPALI MENFEZ YAPIM İŞİ:
Dağınıksu mahallesinde, 26 Ağustos 2010 tarihinde meydana gelen sel afetinin etkilediği Araklı semti Kotiller mevkiindeki dere üzerinde ıslah çalışması yapılarak 150 metre uzunluğunda açık menfez, yine aynı semtteki Araklı camiinin altında taşıt yolu geçişinin altında enine kapalı kutu menfez yapılmıştır.Ayrıca yine mahalli idare bütçemizle Hamidiye Mahallesi menfez çalışması yapılmıştır.
3-HEYELAN ÖNLEYİCİ DUVARLAR:
Hamidiye, Taşlıdere, Dağınıksu, Bozkale ve Mezre Mahallelerinin muhtelif yerlerinde heyelan önleyici taş duvarlar yapıldı.
4-YOL DÜZENLEME ÇALIŞMALARI:
Hamidiye, Dağınıksu, Taşlıdere, Bozkale ve Mezre Mahalleleri ana yollarında gerekli ve zorunlu olan bütün yerlere betonlama, asfaltlama, yol genişleme ve alt yapı çalışmaları yapıldı. İki yıl içerisinde stabilize olan ana yollarda betonlama ve asfalt çalışmaları yapılması planlanmakta ve Gündoğdu Belediyesine ait tüm ana yolların iyileştirilmesi düşünülmektedir.
5-ARAÇ PARKI:
Eski ve ekonomik ömrünü doldurmuş araçların büyük bir bölümü ihale edilerek satılmış olup;
1 Adet Kazıcı ve Yükleyici iş makinası,
2 adet 6 teker damperli (c) vites Mercedes kamyon,
1 Adet çift kabin ısuzu araç,
1 Adet mini yükleyici (Forklift) iş makinası,
1 Adet KİA Jeep,
2 Adet Çöp Kamyonu,
1 Adet Hasta nakil aracı (FORD),
1 Adet İtfaiye aracı,
Toplam 10 (On) adet araç hizmete kazandırılmıştır.
6-ÇOCUK PARKLARI VE OYUN ALETLERİ:
Taşlıdere ve Hamidiye mahallelerinde ikişer adet çocuk oyun parkı ve yetişkinler için spor aletleri parkı tesis edildi. Ayrıca bir adet çocuk parkı satın alınmış olup uygun yerde kurulacaktır.
7-SOSYAL HİZMET MERKEZİ:
Belediyemiz Hizmet Binasının 1. Katında; “Sosyal Hizmet Merkezi” olarak bir hizmet birimi oluşturuldu. Meclis Kararı ile kurulan bu birim; hayırsever vatandaşlarımızın veya tüccarlarımızın bağışlamış oldukları her türlü ev eşyası, araç-gereç, yiyecek ve giyecek gibi ürünleri teslim ederek tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ulaşımını sağlamaktadır. Ayrıca çocukların oyun oynamalarını sağlayıcı kapalı oyun parkı uygun bir yerde tesis edilmiştir.
8-HANIMLAR HALK PAZARI:
Gündoğdu merkez Veliköy Deresinin denize döküldüğü yerdeki müsait bir konutun altındaki 300 m2 alanda “Hanımlar Halk Pazarı” olarak tesis edildi. Bölge bayanlarının el becerileri, bağ-bahçe ürünlerinin satışı burada halkımızın hizmetine sunulmuştur.
9-SPOR KULÜPLERİ VE TESİS HİZMETLERİ:
Beldemiz futbol takımı olarak “U14” liginde faaliyet gösteren Gündoğdu Spor’a malzeme, takımı çalıştıran hocaya maddi destek, futbol sahasının bakım ve temizliği ile ilgili istihdam edilen çalışana her türlü imkan Belediyemizce sağlanmaktadır.
10-OKULLARA YAPILAN YARDIM VE KATKILAR:
Gündoğdu 29 Ekim İlköğretim Okulu ve Gazi İlköğretim Okullarına okul idaresinin talepleri doğrultusunda eğitim ve öğretim ile ilgili malzeme, yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin başka illere gitmeleri halinde ulaşım, oyun bahçelerinin dizayn edilmesi için düzenleme çalışmaları belediyemizce yürütülmektedir.
YAPILMASINI PLANLADIĞIMIZ HİZMETLER
1-DOLGU ALANI DÜZENLEME VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI:
Kullanımı Belediyemize devredilen dolgu alanında sosyal ve kültürel nitelikli ihtiyaçları karşılayacak sahil düzenleme çalışmalarına başlanmıştır.
Burada; Rize mimarisi restaurant, aynı mimaride yöresel ürünlerin satışının yapılabileceği büfeler, çay bahçesi, açık yeşil alan, yürüyüş yerleri ve sahilde koruyucu ve suni sahil oluşturma (T)’ler projede düşünülmektedir. İleriki günlerde proje detayları halkımızla uygun bir toplantıda paylaşılacaktır.
2-GENÇLİK MERKEZİ:
Belediye hizmet binası 2. Katında ve terası bulunan bölümde “Gençlik Merkezi” olarak hizmet verebilecek bir sosyal donatı birimi düşünülmektedir.
Çocuklar için kütüphane, ev ödevlerine katkı sağlamak için internet salonu, masa tenisi, satranç oyun aletlerini ihtiva eden oyun grupları, dinlenme salonu, yetişkinler için oyun ve spor aletlerinin olabileceği salon düşünülmektedir. Yakın zamanda proje çalışmalarına başlanacaktır.
3-ŞEFKAT EVİ:
Belediyemizce; kimsesiz, bakıma muhtaç belli bir yaşın üzerindeki birkaç yaşlı bayanı aynı konutta barındıracak ve Belediyemiz kontrolünde olabilecek “Şefkat Evi” açmak planlanmaktadır.
4-OTOMASYONLU İÇME SUYU PROJESİ:
Beldemizdeki tüm mahallelere ve özellikle yüksek kısımlara içme suyunun ulaştırılmasını sağlayacak ve otomasyonu olan içme suyu projesi yaptırılmış olup, İller Bankası Beldes programında yaptırılmasına karar verilmiştir.
5-KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU PROJESİ:
Özellikle merkezi yerlerde olup yetersiz olan kanalizasyon ve yağmur suyunun akışını sağlayacak altyapı projesi çalışmaları devam etmekte, İller Bankası Beldes programında yaptırılmasına karar verilmiştir.
6-KENTSEL YENİLEME :
Gündoğdu Merkez Hamidiye ve Dağınıksu Mahallelerini içine alan yaklaşık 15.000 m2’lik alanda Kentsel Yenileme çalışmaları için TOKİ ile protokol imzalanmış olup, vatandaşlar ile pazarlık noktasına gelinmişken özel bir durum için çalışmalar beklemeye alınmıştır.
GÜNDOĞDU’LUYUZ RİZE’YE BAĞLANMAK İSTEMİYORUZ
Gündoğdu Belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılarak, belde sınırlarının İl Belediyesi sınırlarına dahil edilmesine ilişkin Rize Belediyesi meclis kararı basından öğrenildi.
Seçimle işbaşına gelen siyasiler, talip oldukları hizmete ilişkin plan ve projelerini hazırlar ve seçmenleri ile paylaşırlar. Halkının en çok güvendiği, inandığı ve hizmetleri en iyi yapacağına inandığı kişi seçim sonucunda iktidara gelir.
Gündoğdu Belediye Başkanlığı görevine talip olduğumuz zaman muhalifimiz olan aday ve partiler: “Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermeyin, onlar Gündoğdu’yu Rize’ye bağlayacaklar.” Söyleminde bulunurken, biz partililerimizle görüşerek “HAYIR” “Biz Gündoğdu’yu İlçe Yapacağız.” Sözünü her gittiğimiz yerde vermiştik. Biz şunu biliyorduk Gündoğdu sahilde olan en şirin yerleşim yerlerinden biri, 7 ilçeden ve 8 beldeden nüfus olarak daha büyük, sosyal, ekonomik ve kültürel yönden her gün büyüyen bir yer. Görevde olduğumuz üç yıl içinde mevcut konut sayısında yaklaşık % 20 gibi bir artış olmuş, insanlar bu bölgede yaşamayı ayrıcalıklı olarak görüyor.
Gündoğdu’nun tüzel kişiliğinin kaldırılarak, Rize İl Belediye sınırları içine dahil edilmesinin Belediyemize hiçbir katkısının olmayacağı bellidir. Beldemize bağlı: Taşlıdere, Hamidiye, Dağınıksu, Bozkale ve Mezre Mahalleleri muhtarları ile 3560 adet imza sahibi kişinin “GÜNDOĞDU’LUYUZ RİZE’YE BAĞLANMAK İSTEMİYORUZ” ifadelerinin altına attıkları imzanın yetkililerce dikkate alınacağını ümit ediyorum.
İŞTE YAPILAN HİZMETLER
GENEL BÜTÇE KAYNAĞIYLA YAPILAN HİZMETLER
1-KÖPRÜLÜ KAVŞAK:
Samsun-Artvin(Hopa) sahil duble yolu üzerinde olup, Gündoğdu kent merkezi içinden geçen köprülü kavşak ve kavşağı, Güney toplayıcı yola bağlayan kavşak kolu yapım inşaatı yapıldı.
2-DOLGU ALANININ DEVRİ:
Belediyemiz hizmet binasının kuzeyinde bulunan 25.000 m2’lik dolgu alanı Belediyemiz devredildi.
3-SENTETİK YÜZEYLİ ÇİM SAHA:
Söz konusu dolgu alanı üzerinde 45X90 ebadında sentetik yüzeyli çim saha inşa edildi.
4-VELİKÖY DERESİ İSLAH ÇALIŞMASI:
Veliköy Deresi ıslah çalışmalarında ihalenin 1. Bölümü bitirilmek üzeredir. Çalışmalar kapsamında Gündoğdu merkezde bir adet köprü, Veliköy yolu Dağınıksu Mahallesi Araklı semti bağlantı yolu için ikinci köprü inşaatı devam etmektedir.
5-DİĞER KÜÇÜK DERE ISLAH ÇALIŞMALARI:
Belediyemiz sınırları içinde ve sahil kesiminde bulunan Bozkale Mahallesinden Taşlıdere Mahallesinin bitimine kadar olan onbir adet derenin ıslahına başlanmış ve yapım işleri devam etmektedir. Ayrıca karayolu enine geçiş menfezleri yetersiz olduğundan menfezlerin kesitleri büyütülecek ve yapım işlerine başlanacaktır.
6-TOKİ AFET KONUTLARI:
26 Ağustos 2010 tarihinde bölgemizde meydana gelen sel felaketi sonucu evleri zarar görenler için 100 m2 3+1’lik 172 adet konut TOKİ marifetiyle inşa edilmiş olup; konutlar fiilen hizmete sunulmuştur. Arsanın satın alınmasında Belediyemiz
azami ölçüde çaba içinde olmuştur.
7-HEYELAN ÖNLEYİCİ DUVARLAR:
Sel felaketinden sonra meydana gelen heyelanları önleyici yüzyirmibeşin üzerinde taş duvar inşa edilmiştir.
8-ARAZİ ZARAR VE ZİYANLARI:Sel afetinde zarar gören 1.000’in üzerindeki hane sahibine arazi hasarı dolayısıyla beher dönüm için 3.500,00TL ödenmiştir.
9-VELİKÖY YOLU VE ESKİ DEVLET KARAYOLU ÇALIŞMALARI:
4.500 metrelik Gündoğdu-Veliköy yolu ihalesi yapılmış olup, müteaahide yer teslimi verilmiştir. Yola kısmen başlandı. Yetkililerden alınan bilgilere göre 2012 Nisan ayı sonuna kadar istimlak bedelleri ödendikten sonra yolun inşasına devam edecektir. Yol; sağlı sollu ikişer metre tretuvar, artan 10 metre asfalt olacaktır.
Ayrıca bu ihale kapsamında eski devlet karayolu, Taşlıdere mahallesi Gündoğdu sınırından, merkeze kadar olan yolun sağlı sollu tretuvar çalışması yapılacaktır.
BELEDİYE BÜTÇE KAYNAĞIYLA YAPILAN HİZMETLER
1-GÜNDOĞUD-VELİKÖY YOLU KISMI YAPIM İŞİ:
Gündoğdu-Veliköy yolunun 1.200 metrelik bölümü dolgu, yol genişliği ve sıcak asfalt kaplama olarak inşa edildi. (26 Ağustos 2010 tarihindeki sel felaketinde büyük bölümü tahrip oldu.)
2-AÇIK ve KAPALI MENFEZ YAPIM İŞİ:
Dağınıksu mahallesinde, 26 Ağustos 2010 tarihinde meydana gelen sel afetinin etkilediği Araklı semti Kotiller mevkiindeki dere üzerinde ıslah çalışması yapılarak 150 metre uzunluğunda açık menfez, yine aynı semtteki Araklı camiinin altında taşıt yolu geçişinin altında enine kapalı kutu menfez yapılmıştır.Ayrıca yine mahalli idare bütçemizle Hamidiye Mahallesi menfez çalışması yapılmıştır.
3-HEYELAN ÖNLEYİCİ DUVARLAR:
Hamidiye, Taşlıdere, Dağınıksu, Bozkale ve Mezre Mahallelerinin muhtelif yerlerinde heyelan önleyici taş duvarlar yapıldı.
4-YOL DÜZENLEME ÇALIŞMALARI:
Hamidiye, Dağınıksu, Taşlıdere, Bozkale ve Mezre Mahalleleri ana yollarında gerekli ve zorunlu olan bütün yerlere betonlama, asfaltlama, yol genişleme ve alt yapı çalışmaları yapıldı. İki yıl içerisinde stabilize olan ana yollarda betonlama ve asfalt çalışmaları yapılması planlanmakta ve Gündoğdu Belediyesine ait tüm ana yolların iyileştirilmesi düşünülmektedir.
5-ARAÇ PARKI:
Eski ve ekonomik ömrünü doldurmuş araçların büyük bir bölümü ihale edilerek satılmış olup;
1 Adet Kazıcı ve Yükleyici iş makinası,
2 adet 6 teker damperli (c) vites Mercedes kamyon,
1 Adet çift kabin ısuzu araç,
1 Adet mini yükleyici (Forklift) iş makinası,
1 Adet KİA Jeep,
2 Adet Çöp Kamyonu,
1 Adet Hasta nakil aracı (FORD),
1 Adet İtfaiye aracı,
Toplam 10 (On) adet araç hizmete kazandırılmıştır.
6-ÇOCUK PARKLARI VE OYUN ALETLERİ:
Taşlıdere ve Hamidiye mahallelerinde ikişer adet çocuk oyun parkı ve yetişkinler için spor aletleri parkı tesis edildi. Ayrıca bir adet çocuk parkı satın alınmış olup uygun yerde kurulacaktır.
7-SOSYAL HİZMET MERKEZİ:
Belediyemiz Hizmet Binasının 1. Katında; “Sosyal Hizmet Merkezi” olarak bir hizmet birimi oluşturuldu. Meclis Kararı ile kurulan bu birim; hayırsever vatandaşlarımızın veya tüccarlarımızın bağışlamış oldukları her türlü ev eşyası, araç-gereç, yiyecek ve giyecek gibi ürünleri teslim ederek tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ulaşımını sağlamaktadır. Ayrıca çocukların oyun oynamalarını sağlayıcı kapalı oyun parkı uygun bir yerde tesis edilmiştir.
8-HANIMLAR HALK PAZARI:
Gündoğdu merkez Veliköy Deresinin denize döküldüğü yerdeki müsait bir konutun altındaki 300 m2 alanda “Hanımlar Halk Pazarı” olarak tesis edildi. Bölge bayanlarının el becerileri, bağ-bahçe ürünlerinin satışı burada halkımızın hizmetine sunulmuştur.
9-SPOR KULÜPLERİ VE TESİS HİZMETLERİ:
Beldemiz futbol takımı olarak “U14” liginde faaliyet gösteren Gündoğdu Spor’a malzeme, takımı çalıştıran hocaya maddi destek, futbol sahasının bakım ve temizliği ile ilgili istihdam edilen çalışana her türlü imkan Belediyemizce sağlanmaktadır.
10-OKULLARA YAPILAN YARDIM VE KATKILAR:
Gündoğdu 29 Ekim İlköğretim Okulu ve Gazi İlköğretim Okullarına okul idaresinin talepleri doğrultusunda eğitim ve öğretim ile ilgili malzeme, yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin başka illere gitmeleri halinde ulaşım, oyun bahçelerinin dizayn edilmesi için düzenleme çalışmaları belediyemizce yürütülmektedir.
YAPILMASINI PLANLADIĞIMIZ HİZMETLER
1-DOLGU ALANI DÜZENLEME VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI:
Kullanımı Belediyemize devredilen dolgu alanında sosyal ve kültürel nitelikli ihtiyaçları karşılayacak sahil düzenleme çalışmalarına başlanmıştır.
Burada; Rize mimarisi restaurant, aynı mimaride yöresel ürünlerin satışının yapılabileceği büfeler, çay bahçesi, açık yeşil alan, yürüyüş yerleri ve sahilde koruyucu ve suni sahil oluşturma (T)’ler projede düşünülmektedir. İleriki günlerde proje detayları halkımızla uygun bir toplantıda paylaşılacaktır.
2-GENÇLİK MERKEZİ:
Belediye hizmet binası 2. Katında ve terası bulunan bölümde “Gençlik Merkezi” olarak hizmet verebilecek bir sosyal donatı birimi düşünülmektedir.
Çocuklar için kütüphane, ev ödevlerine katkı sağlamak için internet salonu, masa tenisi, satranç oyun aletlerini ihtiva eden oyun grupları, dinlenme salonu, yetişkinler için oyun ve spor aletlerinin olabileceği salon düşünülmektedir. Yakın zamanda proje çalışmalarına başlanacaktır.
3-ŞEFKAT EVİ:
Belediyemizce; kimsesiz, bakıma muhtaç belli bir yaşın üzerindeki birkaç yaşlı bayanı aynı konutta barındıracak ve Belediyemiz kontrolünde olabilecek “Şefkat Evi” açmak planlanmaktadır.
4-OTOMASYONLU İÇME SUYU PROJESİ:
Beldemizdeki tüm mahallelere ve özellikle yüksek kısımlara içme suyunun ulaştırılmasını sağlayacak ve otomasyonu olan içme suyu projesi yaptırılmış olup, İller Bankası Beldes programında yaptırılmasına karar verilmiştir.
5-KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU PROJESİ:
Özellikle merkezi yerlerde olup yetersiz olan kanalizasyon ve yağmur suyunun akışını sağlayacak altyapı projesi çalışmaları devam etmekte, İller Bankası Beldes programında yaptırılmasına karar verilmiştir.
6-KENTSEL YENİLEME :
Gündoğdu Merkez Hamidiye ve Dağınıksu Mahallelerini içine alan yaklaşık 15.000 m2’lik alanda Kentsel Yenileme çalışmaları için TOKİ ile protokol imzalanmış olup, vatandaşlar ile pazarlık noktasına gelinmişken özel bir durum için çalışmalar beklemeye alınmıştır.
GÜNDOĞDU’LUYUZ RİZE’YE BAĞLANMAK İSTEMİYORUZ
Gündoğdu Belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılarak, belde sınırlarının İl Belediyesi sınırlarına dahil edilmesine ilişkin Rize Belediyesi meclis kararı basından öğrenildi.
Seçimle işbaşına gelen siyasiler, talip oldukları hizmete ilişkin plan ve projelerini hazırlar ve seçmenleri ile paylaşırlar. Halkının en çok güvendiği, inandığı ve hizmetleri en iyi yapacağına inandığı kişi seçim sonucunda iktidara gelir.
Gündoğdu Belediye Başkanlığı görevine talip olduğumuz zaman muhalifimiz olan aday ve partiler: “Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermeyin, onlar Gündoğdu’yu Rize’ye bağlayacaklar.” Söyleminde bulunurken, biz partililerimizle görüşerek “HAYIR” “Biz Gündoğdu’yu İlçe Yapacağız.” Sözünü her gittiğimiz yerde vermiştik. Biz şunu biliyorduk Gündoğdu sahilde olan en şirin yerleşim yerlerinden biri, 7 ilçeden ve 8 beldeden nüfus olarak daha büyük, sosyal, ekonomik ve kültürel yönden her gün büyüyen bir yer. Görevde olduğumuz üç yıl içinde mevcut konut sayısında yaklaşık % 20 gibi bir artış olmuş, insanlar bu bölgede yaşamayı ayrıcalıklı olarak görüyor.
Gündoğdu’nun tüzel kişiliğinin kaldırılarak, Rize İl Belediye sınırları içine dahil edilmesinin Belediyemize hiçbir katkısının olmayacağı bellidir. Beldemize bağlı: Taşlıdere, Hamidiye, Dağınıksu, Bozkale ve Mezre Mahalleleri muhtarları ile 3560 adet imza sahibi kişinin “GÜNDOĞDU’LUYUZ RİZE’YE BAĞLANMAK İSTEMİYORUZ” ifadelerinin altına attıkları imzanın yetkililerce dikkate alınacağını ümit ediyorum.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.