Dedeman Rize`den Osmanlı Sofrası

Dedeman Rize`den Osmanlı Sofrası

Rize Dedeman Oteli düzenlediği `Geleneksel Osmanlı Mutfağı` ile 18. Yüzyılın yemeklerini günümüze taşıdı

Rize Dedeman Oteli tarafından “Unutulmuş Lezzetler Haftası” nedeniyle Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetleri günümüze taşınarak seçkin davetlilerin ve müşterilerin beğenisine sunuldu.
 
Dedeman oteli usta aşçılarından Gürcan Tunçer`ın hazırladığı Osmanlı sofrasında 18`inci yüzyıla ait menü de Buğdaylı Balık çorbası, Mastabe, Fıstıklı lor salatası, Fasulye Salata, Kestaneli Bulgur pilavı, Mahmudiye ile Şirvani, Meyveli Terkib-i Çeşidiye ve saray mutfağının meşhur tatlılarından kaymağı ile ünlü Helva- i Hakanı diğer ismiyle Helvaların Hakanı yer aldı.

18. Yüzyılın saray mutfağı Rize Dedeman Otelde bir hafta halkın hizmetine sunulacağını söyleyen Otelin usta aşçısı Gürcan Tunçer “Tüm çeşitler doğal ve organik ürünlerden yapıldı. Uzun araştırmalar sonucu Osmanlı mutfağına ulaştık ve tüm çeşitleri Osmanlı dönemine uygun şekilde hazırladık. Doğal lezzetleri olan Osmanlı mutfağında çeşitli yemeklerin tariflerini tarihi kitaplardan aldık ve ona göre hazırladık. Osmanlı sofrası zengindi, bu zenginliği bir hafta boyunca otelimiz de sergileyeceğiz” dedi. 











Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.