CHP’li Aslankaya’dan Çelenk tepkisi

CHP’li Aslankaya’dan Çelenk tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Örgütleri’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde Rize’deki Atatürk Anıtı önüne çelenk koymak istemelerinin engellenmesine tepki gösterdi.

Aslankaya AK Parti iktidarının milletin zafer bayramını kutlamak istemesini açıkça engellemeye çalıştığını belirterek şunları söyledi; “AK Parti iktidarı Milli Bayramları dışlıyor. Şuanda Türkiye Cumhuriyeti’nin geldiği nokta çok tehlikeli bir noktadır. Çünkü bugün 1923’de parlamentoyu kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün milli dediği bayramların bugünkü iktidar tarafından dışlanması ve sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere çelenk koydurmaması Cumhuriyetin ortadan kaldırılmasının açık bir göstergesidir.” dedi.

 

CHP İl Başkanı Aslankaya yaptığı açıklamada iktidarın Milli Bayramlardaki tutumlarının başarısız olacağını, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tutuma karşı çıkacaklarını ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetiştirdiği yeni nesillerin bu geleneği sürdüreceklerini belirterek “Bugünkü iktidar Milli Bayramları dışlamayı kesinlikle başaramayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler ve Cumhuriyet Halk Partili yetişen nesiller Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacaklar” dedi.

 

“CUMHURİYETİN TEMELİ İNSANLARDIR”

Cumhuriyetin temelinin milli bayramlar olduğunu ifade eden Mehmet Aslankaya “Bugün iktidar olanlar yarın yok olup silinecekler ama kalıcı olan esas Cumhuriyetin temeli olan insanlardır ve unsurlardır. Bu nedenle bugünkü parlamentonun ortaya koymuş olduğu tavır dünya kamuoyunda izlenmekte ve AKP’nin nereye gittiğini açık olarak göstermektedir.” dedi.

 

“CUMHURİYETLE UĞRAŞANLAR CUMHURİYETİN ALTINDA KALIR”

AK Parti yetkililerine seslenerek “Cumhuriyetle uğraşmayın. Cumhuriyetle uğraşanlar bu Cumhuriyetin altında kalırlar.” şeklinde konuşan Aslankaya; “Zafer Bayramı’nın ulusal bütünlüğün sembolüdür. Zafer bayramı çok önemli bir bayramdır ve bu bayramı ne bugünkü iktidar partisi, ne de başkaları elde etmiştir. Bunlar ulusal bütünlüğün değerleri olan ve rahmetle, saygıyla andığımız değerli insanların kazanmış olduğu zafer sonucudur. Bunu bugün baskıyla, güvenlik güçleriyle engelleyebilirler ama yarın bu engelleri kırarak burada Cumhuriyet Bayramını ve 30 Ağustos’ları kutlayacağımızı çok iyi bilmeliler. Çünkü gelecek nesil Cumhuriyete sahip çıkacak olan nesildir. Biat eden tarikatı cemaatler değildirler bunu böyle bilmeleri, kafalarına sokmaları lazım. Onun için hiç kimse tedirgin olmasın, bugün karanlığa doğru olan yollar bir gün aydınlığa çıkacaktır.” dedi.

 

Aslankaya, yaptığı açıklamanın ardından Merkez ilçe başkanı Recep Durmuş ve parti üyeleri ile birlikte Atatürk meydanına giderek burada bulunan Atatürk anıtına kırmızı karanfiller bıraktı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.