Çaykur`a yavru vatanda büyük ilgi

Çaykur`a yavru vatanda büyük ilgi

KKTC Bulunan Çaykur TİR i ada da büyük ilgi görürken Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu Yavru vatan da Türk çayına hasret duyulduğunu söyledi.

19-23 Tarihleri arasında Kıbrıs ta çeşitli bölgelerde Türk Çayı tanıtımı yapan Çaykur büyük ilgi gördü.

“Kuzey Kıbrıs’ta Çay Molası’ adlı tanıtım etkinliği çerçevesinde KKTC’de bulunan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’u ziyaret etti.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ziyarette yaptıkları konuşmada Kuzey Kıbrıs’ın farklı yerine dikkati çektiler ve ülkenin tamamını dolaşarak çay ikram etmeyi hedeflediklerini belirttiler.


Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da Türkiye’nin güçlü markası olan Çaykur’u KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumumhuriyeti’nin genç bir devlet olduğuna vurgu yapan Atun, ülkedeki ekonomik hayatı daha ileri götürmek için çabaların sürdüğünü anlattı

Bakan Atun, ülkede kendine güvenen firmaların Çaykur’un tecrübelerinden faydalanarak kahve markalarını yurtdışında pazarlayabilmesi ümidini de dile getirdi.

Ziyaretin sonrasında T.C. Lefkoşe Büyük elcisi Halil İbrahim Akça yı ve Güzel yurt belediye başkanı Mahmut ÖZCINARI makamında ziyaret ederek Çaykur hakkında bilgi alış verişinde bulundu temaslar sonrasında Lefke Avrupa Ünv. de beş çayı adı altında öğrencilere çay ikramlarıında bulunup rize çayı hakkında bilgilendirme yapıldı.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.