Tıra yapılan restorana Karadeniz usulü yer çözümü
Trabzon'un Çaykara ilçesinde, satın aldıkları tırı karayolu kenarında restorana çeviren 2 işletmeci, yer sıkıntısı yaşamamak için mutfak olarak kullandıkları tır dorsesinin üzerine ahşap ve demirden kat yaptı
Trabzon'da dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'e ulaşımın sağlandığı karayolu kenarında satın aldıkları tırı restorana çeviren 2 işletmeci, yer sıkıntısı çekmemek için tır dorsesinin üzerine ahşap ve demirden kat çıktı.
Çaykaralı Kemal Yavuz Velioğlu ile Kadir Kul, bir süre önce Uzungöl'de faaliyete geçirmeyi düşündükleri gezici restoran için İzmir'e giderek 1985 model bir tır satın aldı. Tırı ilçeye getirmelerine rağmen Uzungöl'de yer bulamayan 2 işletmeci, bunun üzerine karayolu güzergahında bulunan bir HES şirketine ait boş alanı kiraladı.
Tırı buraya park ederek dorsesini de mutfak olarak düzenleyen Velioğlu ile Kul, insanların yemek yerken sıkıntı yaşamamaları için de dorse üzerine bir kat yapma kararı aldı. Ahşap ve demir profillerle dorse üzerine bir kat çıkarak çatısını da yapan işletmeciler, ilçede yemek sektöründe farklı bir görünümle hizmete başladı.
Kemal Yavuz Velioğlu, ilk etapta amaçlarının sadece dürüm satmak olduğunu, geçen sürede restoranı daha da geliştirdiklerini belirterek, iç bölümünü ahşaptan dizayn ettikleri mutfak bölümünde ise bir restoranda olabilecek her türlü araç ve gerecin bulunduğunu söyledi.
"TIRabzon" adını verdikleri restoranın insanların da ilgisini çektiğini ifade eden Velioğlu, "Şu anda sıcak, soğuk, kebap ve bunun gibi onlarca çeşit servisimiz var. İlçemizde insanların aileleriyle gidip yemek yiyebilecekleri yer sayısı çok az. Buraya bir süre sonra çocuk eğlence alanı gibi çeşitli mekanlar da kurarak, insanların daha iyi vakit geçirmesini sağlayacağız." dedi.
- "Farklı bir konseptte hizmet veriyoruz"
Kemal Yavuz Velioğlu, restoranın girişindeki alanda masa sayısının az olması nedeniyle gelecek talebi karşılamada sıkıntı yaşayabileceklerini düşündüklerini kaydederek, "Bu nedenle tırın dorsesinin üzerine bir kat daha çıkmayı planladık. Ahşaptan ve demir profillerden bir kat daha yaptık ve üzerini de çatıyla kapattık. Farklı bir konseptte hizmet veriyoruz. Üst katta yemek yerken seyir terası gibi bir ortam oluştu." diye konuştu.
Bu çalışmaları yaklaşık 4 ay boyunca sürdürdüklerini anlatan Velioğlu, şunları söyledi:
"Tırın durumu aldığımızda hiç iyi değildi ve çok çaba sarf ettik. Şu anda çalışır durumda ancak park halinde kalacak. Burayı hizmete açtıktan sonra insanların da ilgisini çektiğini fark ettik. Özellikle Uzungöl'e giden Arap turistler mutlaka burada duruyor, bir çay içip hatıra fotoğrafı çekiyorlar. Biz de insanlara farklı ve iyi bir şekilde hizmet ettiğimiz için mutluyuz."
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.