Bu yavru balıklar Trabzon Maçkada yetişiyor , Türkiye'nin heryerine salınıyor
DOĞAL ALABALIK ÜRETİLMESİ VE ORMAN İÇİ SULARIN BALIKLANDIRILMASI PROJESİ ÇERÇEVESİNDE, TRABZON'UN MAÇKA İLÇESİNDEKİ ALTINDERE DOĞAL ALABALIK ÜRETİM İSTASYONU'NDA ÜRETİLEN YAVRU DOĞAL ALABALIKLAR, ÜLKE GENELİNDE ORMAN İÇİ SULARA SALIMLARI DEVAM EDİYOR
Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü, Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi kapsamında önemli bir dönüm noktası ulaştı.
Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan Altındere Doğal Alabalık Üretim İstasyonu'nda gerçekleştirilen proje, ülke genelinde doğal hayatın korunması ve orman içi suların balıklandırılması amacıyla sürdürülüyor. Bu kapsamda, istasyonda üretilen yavru doğal alabalıkların ülke genelinde orman içi sulara salımı devam ediyor.
Trabzon Şube Müdürlüğü tarafından 2005-2022 yılları arasında gerçekleştirilen çalışmalarda, 23 ilde toplamda 48 orman içi su kaynağına 24 milyon 487 bin adet yavru doğal alabalık salımı gerçekleştirildi. 2023 yılında ise Maçka Doğal Alabalık Üretim İstasyonu'nda üretilen 2 milyon 200 bin adet yavru doğal alabalık, 9 ilin 23 su kaynağına başarıyla bırakıldı.
Altındere Doğal Alabalık Üretim İstasyonu'nda 2005 yılından bu yana kırmızı benekli doğal alabalık üretim faaliyetleri sürerken, bugüne kadar toplamda 26 milyon 687 bin adet doğal alabalık salımı gerçekleştirildi.
Trabzon genelinde ise 1 milyon 120 bin adet yavru doğal alabalık, projenin bir parçası olarak başarılı bir şekilde su kaynaklarına salındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, bu proje ile orman içi sulardaki doğal alabalık popülasyonlarının optimum düzeye ulaştırılması, bozulan alabalık habitatlarının rehabilitasyonu, doğal türlerin tanıtımı ve farkındalığın artırılması, en önemlisi de gen kaynaklarının korunması hedeflerini başarıyla sürdürmektedir.
Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü bünyesindeki Maçka Altındere Doğal Alabalık Üretim İstasyonu, 2005 yılından bu yana kırmızı benekli doğal alabalık üretim faaliyetlerine devam ederek, doğal hayatın korunması ve sürdürülebilir balıklandırma projelerine katkı sağlamaya devam ediyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.