Hakem Hataları Sabırları Taşırdı

Hakem Hataları Sabırları Taşırdı

Ç.Rizespor Hakem oyunlarına maruz kalmaktan kurtulamıyor. Son 4 sezondur onlarca maçta bariz hakem hatalarına uğrayan ve bu doğrultuda onlarca puan kaybeden Rizespor’un feryadı duyulmuyor.

Türk Futboluna, kendi imkanlarıyla yaptığı tesislerle katkı sağlayan ve UEFA Lisansı almak gibi çok önemli hedefler belirleyip başaran Ç.Rizespor kulübü dünya standartlarına uygun bir kulüp oluşturma çabasında maalesef yalnız bırakılıyor. Metin Kalkavan başkanlığında görev yapan Ç.Rizespor yönetim kurulu ve Rize Sportif A.Ş. yıllardır futbolu kendi mecrasında bırakma çabası veriyor fakat başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere onlarca kurum bu konuda Rizespor’u yalnız bırakmakla kalmayıp görmemezlikten geliyor. Her şeye rağmen Rizespor yönetimi, Avrupa’nın gelişmiş liglerinde olduğu gibi futbol takımlarının kendi sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekerek hakeme müdahale gibi bir çok konuda gayri resmi girişimlerin Türk Futbolundan temizlenmesi gerektiğine dikkat çekmeyi sürdürüyor. Fakat bu yolda yalnız bırakılan Metin Kalkavan başkanlığında ki Rizespor kulübü 2012-2013 futbol sezonunda da hakemlerin gazabına uğruyor. Kendi taraftarından büyük tepki çekmesine rağmen hakemlerin işlerine karışmama konusunda büyük direnç gösteren Metin Kalkavan’ı bile pes ettirecek kadar eylemlerini sıklaştırdılar.
Şampiyonluk maçında rakibine yenilmesine rağmen ev sahibi takım olduğunu unutmayarak rakibi tebrik eden Ç.Rizespor kulübü başkanı Metin Kalkavan’ı bile pes ettiren elim güçler Ç.Rizespor düşmanlıklarını ilk olarak Göztepe maçında gösterdiler. Göztepeli oyunculardan adeta yeşil saha dayağı yiyen yeşil mavili futbolcuları korumayan maçın hakemine tepki sadece Ç.Rizespor kulübünden gelmedi. Sporseverler de kural dışı bir maç olduğu konusunda görüş belirtmekten kaçınmadı. Göztepe maçında Ç.Rizespor’a darbe vurmayı başaranlar Boluspor maçında da yine sahnedeydiler. Cenk Ahmet’in düşürülmesi sonrası kazanılan penaltıyı es geçen maçın hakemi Mustafa Kemal Abitoğlu aynı pozisyonda oyuncumuzun cezalı duruma düşmesini sağlayarak bir sonra ki maç için bir as oyuncumuzdan eksik kalmamızı sağladı.  Abitoğlu’nun görevi sadece cenk Ahmet’in pozisyonuyla bitmedi. Onurun ters açıda olan koluna çarpan top içinde penaltı kararı uydurmakta yüzü kızarmadı. Ama yeşil mavili oyuncular o gün rakiple birlikte hakemi de mağlup etmeyi başardı. Siyah gömlek giymiş hak gasp ediciler bu kez Erciyes maçında sahneye çıktı. Ç.Rizespor’un en büyük silahlarından Uche Kalu için komik bir sarı kart kararı alan hakem Tolga Özkalfa Adana deplasmanı öncesi Rizespor’un gardını düşürmeyi başarmıştı. Ayrıca Hakem Özkalfa aynı maçta Rizespor aleyhinde bir çok sinir bozucu kararlar vererek hem tribünleri hem de futbolcuları germeyi başarmıştı. Zira bu durum Özkalfa’nın görevlerinden bir tanesiydi. Oysa maç sonu Erciyesspor hocası Osman Özköylü’nün tepkisi anlaşılır gibi değildi. Hakemin faul kararının yanlış olduğunu belirtirken Osman Özköylü’nün verdiği tepkiye bakılınca insan korkuyor zira birkaç hakem hatası olursa Osman hoca kesin katliam çıkartır.
Türk futbolunun gerilemesinde ki paydaşlardan en büyüğü olan bazı hakemler bu kez Adana maçında sahneye çıktı. Maçın ilk çeyreğinde Onur’un düşürüldüğü pozisyonda net penaltıyı görmeyen Deniz Ateş Bitnel, Jallow’un düşürüldüğü pozisyonda traji komik bir karara imza attı. Türk futbolunda 2. Kez bir penaltı kararı iptal edildi. Gerekçe görüntüleri izleyen 4. Hakemin uyarısı olarak gösterildi. Görüntü izleyip karar verme olayı Güreş gibi bazı spor dallarında olur. Dünya tarihinde futbolda böyle bir karar görülmemiştir. Ama söz konusu Rizespor’un kaybedeceği bir durum ise tüm kurallar değişebiliyor. Kale direkleri ölçüsü bile değişebilir demek hiçte afaki bir yaklaşım değil. Maç boyunca Rizesporlu futbolcuları atmakla tehdit eden Deniz Ateş Bitnel genç yaşta bir takımın nasıl katledileceğini çabuk öğrenmiş. Twitter hesabında Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın tarihe altın harflerle kazınan bir çoksözüne yer veren Deniz Ateş Bitnel saha da adil olma konusunda Ulu Önderimizi değil de hitleri örnek almış gibiydi. Despot ve kraldan çok kralcı. Twitter hesabında siyasi görüşlerine bol bol yer veren Deniz Ateş Bitnel tanımadığı bir vatandaştan Mersin’e gitmek için istediği araç yardımı yerine keşke hakemlik mesleğini gururla ve onurla yapan emektar hakem abilerinden hakemliğe dair bilgi yardımı talep etseydi. Sözün sonunda Temsilci Galip Bitigen’e de bir soru, sayın hocam Deniz Ateş Bitnel’e Adana maçında ki yönetimiyle 8.4 oranında ki notu verirken vicdanınız sızlamadı mı? Aslında Rizespor’un Adana’da yaşadığı haksızlıklar geçen yıl kaldığı yerden devam ediyor. Adana’da Defalarca hak kaybına uğrayan yeşil mavili ekibin feryadını ve düştüğü haksız durumu hiç kimse duymuyor ve önemsemiyor.  Yeşil mavili taraftarlar son aylarda çok farklı bir iddiayı ortaya atıyor, deniyor ki Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan intikam almak isteyenler kurban olarak Başbakanın memleketi Ç.Rizespor’u seçiyor. Aslında Ç.Rizepspor’un son yıllarda hakem hatası nedeniyle yaşadığı puan kayıpları bu iddiayı güçlendiriyor. Puan gasp edici Deniz Ateş Bitnel’de gibi birçok hakem intikam amacıyla Ç.Rizespor maçlarında görevlendiriliyor. Ç.Rizespor kulübü son yıllarda Ülke Futboluna örnek işler yapıyor. Fairplay ruhu ve standartların üzerinde kulüp yönetimi gibi bir çok konuda büyük mesafe alan Ç.Rizespor kulübü karşılığında UEFA lisansı almayı başararak çabalarının karşılığını alıyor fakat amacı farklı olan siyah gömlekli bazı isimler Avrupai bir şablon oluşturmaya çalışan Ç.Rizespor’u baltalamayı sürdürüyor.
Ey Türkiye Futbol Federasyonu; ülkemizde bir final maçında rakibine kaybedip şampiyonluk hayali suya düşen bir takımın rakibini tebrik ettiği başka bir il bulamazsın. Evet bu tablo Türk Futbol tarihinde ilk kez Rize’de gerçekleşti ve Metin Kalkavan bu hareketiyle tarihe geçti fakat Federasyon ve ilgili kuruluşlar bu kadar büyük çaba sarf eden Metin Kalkavan ve yönetiminin gayretlerini görmemezlikten gelmeye devam ediyor. Tarih bir gün mutlaka hesap soracaktır.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.