Zavendikli  Mustafa Hoca’nın Emanetine Büyük Vefasızlık!

Zavendikli Mustafa Hoca’nın Emanetine Büyük Vefasızlık!

Zavendikli Mustafa Hoca’nın Emanetine Büyük Vefasızlık!

 “ Zavendikli Mustafa Hoca” olarak bilinen Mustafa Yıldız Hoca 1965 yılından vuslata kavuştuğu 2009 yılına kadar yüzlerce din görevlisi yetiştiren,  gönüllere ilmiyle  taht kurmuş bir kişiydi.  Hoca efendi ömrünü adadığı ilim tahsilinde Kuran-ı Kerimi ve Peygamber Efendimizin (S.A.V) sünnetini kendisine rehber edinmişti. Hoca efendi,  birkaç kişi ile birlikte yürüttüğü hizmetleri bir çatı altında birleştirerek bünyesinde kuran kursları olan İrşat Vakfının kuruluşunda da aktif olarak görev yapmıştı. Bu vakıf çatısı altında da yüzlerce talebe yetiştirdi.
Rize’nin yetiştirdiği önemli bir alimi ve aynı zamanda herkesin sözlerine itibar ettiği saygın bir kanaat önderi olan Hoca Efendi son nefesinde “eserlerime, talebelerime ve hizmetlerime sahip çıkın” diyerek vasiyet etmişti.
Hoca Efendinin bu vasiyetine rağmen yapımı esnasında bizzat çalıştığı ve  yüzlerce öğrenci yetiştirdiği  rahlesinin de  halen  bulunduğu Erkek Kuran Kursu  ne yazık ki  yıkılma tehlikesi  yaşıyor.  Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından;   AVM ‘ye yol yapmak amacıyla Güney Çevre Yolu ile Karadeniz Otoyolunun viyadükle bağlanmasında planlanan yan yollar yüzünden Rize Müftü Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki Zavendikli Mustafa Hoca Erkek Kuran Kursu şimdilerde yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. 
Kurs; Hoca Efendi’nin vefatından sonra da Türkiye’nin dört biryanından gençlere kucak açarak onlara ilim irfan öğretme işlevini sürdürürken en son dört ay önce 100 bin liraya bakımdan geçirilmiş, pencereleri değiştirilerek, dış yüzeyi mantolanarak yenilenmişti. Ancak AVM’ye yapılacak yan yollar yüzünden kursun yıkılmak istenmesi kamuoyunda Hoca Efendinin hem hatırasına hem de vasiyetine büyük bir vefasızlık olarak değerlendiriliyor.  Üstelik bu yolların yapılması konusunda pek çok alternatifin bulunması ve sırf özel bir inşaat olan kamu yararı taşımayan AVM üstü sekiz katlı 430 daire inşaatı yüzünden kursun yıkılmak istenmesine bir anlam verilemiyor.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.