Yıllardır Süren Mücadele, Cerattepe Gerçekleri Çay Tv’de Masaya Yatırıldı

ARTVİN’İN KAFKASÖR YAYLASI‘NDAKİ CERATTEPE MEVKİİNDE YÜRÜTÜLEN MADEN ARAMA FAALİYETLERİNE KARŞI VERİLEN ÇEVRE VE HUKUK YILLARDIR MÜCADELESİ SÜRÜYOR. CERATTEPE GERÇEKLERİ ÇAY TV’DE MASAYA YATIRILDI. AYRINTILAR CAYTVHABER.COM'DA

Artvin’in Kafkasör Yaylası‘ndaki Cerattepe mevkiinde yürütülen maden arama faaliyetlerine karşı verilen çevre ve hukuk yıllardır mücadelesi sürüyor.  Anayasa Mahkemesi, Cerattepe için verilen Çevresel Etki Değerlendirme olumlu raporunu iptal ederek, Anayasanın 20’nci maddesi uyarınca hak ihlali kararı verdi. AYM, Artvinlilerin sağlıklı çevrede yaşama hakkına dikkat çekti ve özel hayata saygı hakkının ihlal edildiğine hükmetti. Mahkeme, yeniden yargılamanın yolunu açarak kararı, Rize İdare Mahkemesi‘ne gönderdi. Yeşil Artvin Derneği, AYM kararının ardından Cerattepe’de maden faaliyetlerin durdurulması için kamu idarelerine başvurdu. Çay TV’de yayınlanan A’dan Z’ye programına konuk olan Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nur Neşe Karahan ve Yeşil Artvin Derneği Avukatı Bedrettin Kalın süreci Mustafa Yücel Yazıcı’ya anlattılar.

KARAHAN: “ÜLKE YARARINA BEŞ KURUŞ FAYDASI YOK”

Yaklaşık 30 yıldır süren mücadeleyi anlatan Nur Neşe Karahan, Ülke açısından çok büyük zararı olduğuna dikkat çekti ve ‘madene hayır’ dedi.

KALIN: “FAALİYETİN DURDURULMASINI BEKLİYORUZ

Cerattepe’de bir yaşam mücadelesi sürdürdüklerini belirten Avukat Bedrettin Kalın, faaliyetin durdurulmasını beklediklerini söyledi.

KALIN: “RİZE’NİN %82’Sİ MADENLERE RUHSATLANDIRILMIŞ”

Avukat Bedrettin Kalın ilk kez Çay TV ekranlarından açıkladı: “Rize’nin %82’sinin madenlere ruhsatlandırıldığını duyurdu.

KARAHAN: “SADECE CEPLERİNE GİRECEK PARAYA BAKIYORLAR”

Murgul Muhtarlar Derneği Başkan Kemal Kara ile Damar Köyü Muhtarı Arif Arslan’ın “Murgul ve Artvin Madenine Sahip Çık, Ekmeğine Sahip Çık” mesajı vermişlerdi. Nur Neşe Karahan, “kişisel menfaatleri uğruna ne Artvin ne de halk onarı ilgilendirmiyor” dedi.

MADEN FAALİYETLERİNİN DURDURULMASI TALEBİ

Maden faaliyetlerinin bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çeken Avukat Kalın ve Nur Neşe Karahan, madencilik sektörünün istihdam yaratan bir sektör olmadığına vurgu yaptılar.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.