YEĞENLERİNDEN VAZGEÇMEYEN DAYI 5 SAAT DİRENDİ

YEĞENLERİNDEN VAZGEÇMEYEN DAYI 5 SAAT DİRENDİ

Yeğenlerinden vazgeçemeyen dayı Sosyal Hizmetler Rize İl Müdürlüğü görevlilerine 5 saat boyunca direndi.

 Rize Merkez’e bağlı Reşadiye Mahallesi’nde yaşayan Murat Biçer isimli vatandaş, 6 yeğenini almak isteyen Sosyal Hizmetler Rize İl Müdürlüğü görevlilerine kapıyı açmadı. Görevliler Biçer’in kapıyı açmaması üzerine polis ekiplerinden yardım istedi. Görevliler 5 saat boyunca camdan kendileriyle  konuşan Biçer’i ikna etmeye çalıştı. 5 saatin sonunda ikna olan Biçer çocukları Sosyal Hizmetler Rize İl Müdürlüğü görevlilerine teslim etti. Evlerinden alınan çocuklar sağlık kontrolü için Rize Devlet Hastanesi’ne getirildikten sonra çocuk evlerine teslim edildi.

 
Gazetecilerden yardım istedi
Yeğenlerini vermek istemeyen Murat Biçer telefon ile ulaştığı gazeteciden yardım istedi. Olayın kamuoyunca duyulmasını isteyen Biçer, yeğenlerinden ayrılmak istemediğini, 6 yeğeninin zorla elinden alındığını herkesin duymasını istediğini dile getirterek yetkililerden yardım istedi. 
 
Kendisinin komşularına ve ailesine rezil edildiğini, insanların yüzüne bakamaz hale geldiğini dile getiren Biçer “Komşularıma karşı küçük düşürüldüm. Ben bunların hepsinden şikayetçiyim. Benim herhangi bir sıkıntım olmadığı halde bana dediler ki sana on yerden set veriyoruz, kimse 10 yerden bana set vermedi.

Devletin verdiği destekle bizimle dalga geçildi, aşağılandık. Bizi küçümsediler. Kuruma vardım sen buralı değilsin gitsene memleketine. Benimle neden uğraşıyorlar? Ben Rizeliyim veya Orduluyum ve ya Kürt'üm yada Çerkez’im ne fark eder. Sonuçta aynı bayrağın altında aynı hayatı yaşamıyor muyuz?



Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da defalarca dilekçe yazdım. Sonra kuruma gittim sordum dilekçelerim hakkında bilgi almak istedim. Bana gülerek cevap verdiler. ‘Senin yazdığın dilekçeler nedir ki?’ Dediler.

Madem ben adam yerine koyulmuyorum. O kadar polis kurumlar devlet yetkilileri benim evime kapıma neden geldiler. Beni aileme karşı kolu komşuma karşı küçük düşürdüler. Artık ne ailemin ne de komşularımın yüzüne bakamaz hale geldim.



Bana iki de bir çocukları bakamazsın diyorlar. Bana devlet iş mi verdide ben yapmadım. Ben evde yatıyorsam, çalışmıyorsam, dışarıda suça karışmaktan kötü işler yapmaktansa evimde çoluk çocuğumun başında durmam herkes için daha hayırlıdır. Çoluk çocuğumun başında durmak daha iyidir.
 
Çalışmaya hakkım yoksa devletin çocukları almaya hakkı var mı?

İş bulamadığı için evinde oturmak zorunda olduğunu, yeğenlerini teslim etmek istemediğini ve bir iş bulması halinde bütün yeğenlerine bakabilecek durumda olduğunu dile getiren Biçer “İşKur’a defalarca başvuruda bulundum. Neden bana iş verilmedi. Devletin bize verdiği destek baz alınarak beni sürekli aşağıladılar. Bizim çalışmaya hakkımız yoksa devletinde gelip çocuklarımızı almaya hakkı var mı? Bende soruyorum.

Bana hiç sordular mı senin neden yuvan dağıldı. Ben kime ne yanlış yapmışım. Benim kötü bir yolum yok. Var diyen varsa çekip gideyim bu memleketten. Hiç haramla işim olmamıştır. Beni devletin zoruyla veya başkasının zoruyla bir yere gönderemezler. Ancak kefenim ile gönderirler. Neden bana tacizde bulunup sürekli üzerime geliyorlar. Sosyal Hizmet Kurumu karşıma geçmiş gülüyor. Sanki açıkta bir şey varmış gibi. Ne var ki ben ne yaptım onlara. Bana desinler ki senin suçun günahın bu, bende kabul edeyim. Sürekli sen haksızsın deniliyor. Nerem haksız? Beni sürekli neden küçük düşürüyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.