YATALAK BABAYA BU YAPILIRMI , RİZELİYE YAKIŞMAZ

YATALAK BABAYA BU YAPILIRMI , RİZELİYE YAKIŞMAZ

Rize’de, oğlu eşi ile boşanma aşamasında olan yaşlı çift, mahkemenin kararı nedeniyle tapulu evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Rize'de, oğlu eşi ile boşanma aşamasında olan yaşlı çift, mahkemenin kararı nedeniyle tapulu evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Yatalak olan babasının hizmetini yapan ve bunun için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından görevlendirilen İslam Gür, eşi ile anlaşamadığı için boşanma aşamasına geldi. Çiftin boşanma davasının görüldüğü Rize Aile Mahkemesi ise kadının ayrı yaşamakta kararlı olduğuna ve tarafların Yeniköy Mahallesi sınırları içerisinde olan müşterek konutunun ise kadına tahsis edilmesi kararını verdi. Karar nedeniyle ise oğulları yanlarında oturan ve evin tapu sahibi olan yatalak hasta Asım Gür ve eşi Havva Gür ise kendi evlerinin gelinlerine tahsis edilmesi nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Gelinlerinin kendilerini tapulu evlerinde istemediğini iddia eden anne Havva Gür aynı zamanda geliniyle yaşadığı tartışma nedeniyle de kendi evleri nedeniyle davalık oldu.

"Babamla annemin olayla alakası yokken nasıl evden çıkartılabiliyorlar"

Olayı anlatan İslam Gür, meselenin kendi meselesi olduğunu ancak annesi ve yatalak babasının evsiz kaldığını dile getirerek “Ben eşimle boşana aşamasındayım. Yazları tarım nedeniyle köye çıkıyoruz, kışın aşağıya iniyoruz. Biz Aile ve Sosyal Politikalar'dan yardım aldığımız için babamı izinli olarak köye çıkarttık, 11. ayın 1'inde izni dolduğu için aşağıya indirdik babamı. Geçtiğimiz pazartesi günü eve girdik, kendi anahtarımız ile. Büyük kızım ile küçük kızım geliyor, kapıyı ablam açtı. Büyük kızım, küçük kızıma hadi dön geriye deyince ben de küçük kızıma seslenerek ‘Gel deden burada' dedim. Apartmandan aşağıya bağıra bağıra gittiler. Onlar gitti 10 dakika sonra polis geldi. Bizim kimlik numaralarımıza baktılar ve uzaklaştırma yada koruma kararı olmadığını gördüler. Sonra polisler gittiler. Ondan sonra tekrar geldiler, ellerinde aile mahkemesinin evi boşanma aşamasında olan eşime tahsis ettiğine dair bir evrakla yanımıza geldiler. Dedim ‘Tamam bu bizim için mi geçerli, abla biz çıkalım'” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum