Son Kararnamede RİZELİ Hukukçular…

Son Kararnamede RİZELİ Hukukçular…

Son Kararnamede RİZELİ Hukukçular…

TRABZON’A RİZELİ HUKUKÇULAR

Kısa ismi HSYK olan Ha­kim­ler,Sav­cı­lar ve Yük­sek Ku­ru­mu’nun 1. Da­ire­si ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan yaz ka­rar­na­me­si yü­rür­lü­ğe gi­rer­ken komşu ve dost ili­miz Trab­zon’daki yar­gı­ya ata­nan isim­le­rin büyük bir ço­ğun­lu­ğu’nun “Ri­ze­li” ol­ma­sı­da dik­kat çekti.

Ya­pı­lan bu ve bun­dan ön­ce­ki “tayin ve ata­ma­lar” dik­ka­te alı­nın­ca Trab­zon’daki yar­gı­ya adeta Ri­ze­li Hu­kuk­çu­lar DAMGA vur­ma­ya devam edi­yor.

Hay­ret­tin AKÇİL’in Yar­gı­tay Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı­na atan­ma­sıy­la bo­şa­lan Trab­zon Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­na Amas­ya’nın “Ri­ze­li” Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Mit­hat KU­TA­NOĞ­LU atan­dı.
Son 2 yıl­dır Ser­hat şehri Amas­ya’da Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı ola­rak görev yapan Mit­hat KU­TA­NOĞ­LU Sa­kar­ya-Pa­mu­ko­va, Bay­burt ve Ma­ni­sa- Sa­lih­li’de Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı ve Sam­sun­da ise Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı gö­rev­le­rin­de bu­lun­muş ve bir­çok ba­şa­rı­la­ra imza atan Hukuk adamı ol­muş­tu.
Aslen Ri­ze-Ar­de­şen­li olan Trab­zon’un yeni Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Mit­hat KU­TA­NOĞ­LU’nun Ra­ma­zan Bay­ra­mı son­ra­sın­da da yeni gö­re­vi­ne baş­la­ma­sı bek­le­ni­yor. KU­TA­NOĞ­LU’nun Trab­zon’a atan­ma­sıy­la­da bo­şa­lan Amas­ya Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­na­da Van Bölge Ad­li­ye­si Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Erol ÇELİK atan­dı.
Anım­sa­na­ca­ğı gibi Trab­zon Ağır Ceza Mah­ke­me­si Baş­kan­lı­ğı­na­da kısa bir süre önce Rize-İyi­de­re­li Hem­şe­ri­miz İbra­him KOLCU, Trab­zon Bölge İdari Mah­ke­me­si Baş­kan­lı­ğı­na­da Ri­ze-Ça­ye­li’li Hem­şe­ri­mi Recep KORK­MAZ ata­nan Hu­kuk­çu­lar ol­muş­tu.
Trab­zon’daki iş Mah­ke­me­si’nin Ha­kim­li­ği­ni­de üst­le­nen isim­de Ri­ze­li Hem­şe­ri­miz Yal­çın ÖTKEM bu gö­re­vi­ni­de ba­şa­rı ile sür­dü­rü­yor.
Ya­pı­lan “tayin ve ata­ma­lar” so­nu­cun­da da Ri­ze­li Hem­şe­ri­miz Em­ri­ye BA­KOĞ­LU’da yıl­lar­dır görev yap­tı­ğı An­ka­ra Ti­ca­ret Mah­ke­me­si’nin bu kezde Baş­kan­lı­ğı­na atan­dı.
Em­ri­ye BA­KOĞ­LU’da yıl­lar­dır Baş­kent’de­Ti­ca­ret Mah­ke­me­si Ha­ki­mi ola­rak görev yap­mış ve bir çok “ilk­le­re ve ba­şa­rı­la­ra” imza atan Hu­kuk­çu ol­muş­tu.
Bu arada son 4 yıl­dır Zon­gul­dak’da Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı yapan Ri­ze­li Hem­şe­ri­miz Ahmet YI­KIL­MAZ’da bu son ka­rar­na­me ile bir­lik­te Zon­gul­dak Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı Ve­kil­li­ği­ne atan­dı.
An­ka­ra Hukuk Fa­kül­te­si me­zu­nu olan Ahmet YI­KIL­MAZ mes­le­ğe Mer­sin-Ana­mur­da baş­la­dı ve sı­ra­sıy­la­da De­niz­li-Ka­le, Van-Özalp ve An­tal­ya-Ke­mer’de Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı ola­rak görev yaptı.
Eski Anzer Muh­ta­rı Adil YI­KIL­MAZ’ın oğlu olan Ahmet YI­KIL­MAZ’ın çı­ka­cak olan bun­dan so­na­ki ka­rar­na­me ile de Baş­sav­cı ol­ma­sı­na kesin gö­züy­le ba­kı­lı­yor.
Öte yan­dan  Şır­nak-Ulu­de­re’de Hakim ola­rak görev yapan Ri­ze­li Hem­şe­ri­miz Ha­ce­re Top­tan ŞİMŞEK’de Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı olan eşi Kemal ŞİMŞEK ile be­ra­ber Ba­lı­ke­sir-Su­sur­luk’a atan­dı.
Rize Dağsu Ma­hal­le­si Muh­ta­rı Mus­ta­fa Yıl­dız TOP­TAN’ın kızı’da olan Ha­ce­re Top­tan ŞİMŞEK eşi ile bir­lik­te yeni gö­rev­le­ri için­de Ra­ma­zan Bay­ra­mı son­ra­sın­da da Su­sur­luk’a me­sa­iye baş­la­ya­cak­lar.
Hu­kuk­çu ŞİMŞEK çifti 3 yıl önce de Muğ­la-Bod­rum’dan Şır­nak -Ulu­de­re’ye atan­mış­lar­dı.
2005 yı­lın­da Ağrı’da Rize Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı­na ata­nan İsmet ÖZ­KO­RUL bu kez de Os­ma­ni­ye’ye yine düz Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı ola­rak atan­dı.
ÖZ­KO­RUL Rize’deki gö­re­vin­den sonra önce Konya’ya son­ra­da Ko­ca­eli-Geb­ze’ye Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı ola­rak atan­mış­tı.
T.C. Ada­let Ba­kan­lı­ğı­na Tet­kik Ha­ki­mi ola­rak görev yapan Rize-İyi­de­re­li Hem­şe­ri­miz Ali METE’de Sam­sun-Çar­şam­ba Ha­kim­li­ği­ne ata­nan isim oldu.
Çıkan Bu son ka­rar­na­me ile dik­kat çeken diğer “tayin ve ata­ma­lar” da şu şe­kil­de ger­çek­leş­ti­ril­di.
Ahmet KUM­BA­SAR Gül­pı­nar Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğın’dan aynı gö­rev­le Çar­dak’a ,
Ümit TELCİ Sa­kar­ya-Gey­ve Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğın’dan Kars-Di­gor’a ,
Eski Çay­ku­Ri­zes­por’lu Milli Fut­bol­cu ile adaş olan Musa CAN Muğ­la-Bod­rum Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğın’dan Ga­zi­os­man­pa­şa’ya ,
Ertan ER Yar­gı­tay Tet­kik Ha­kim­li­ğin’den İstan­bul-Ana­do­lu Ha­kim­li­ği­ne,
Hakan KA­RA­ALİ İstan­bul Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğın­dan Sivas’a,
Ali TOP­LA­OĞ­LU Mer­sin-Tar­sus Ha­kim­li­ğin­den İspir Ha­kim­li­ği­ne,

Mus­ta­fa BEKAR Maz­girt Ha­kim­li­ğin­den Kon­ya-Sey­di­şe­hir’e atan­dı­lar.

Eski Rize Ba­ro­su Baş­kan­la­rın­dan olan Av. Hü­se­yin KA­RA­AH­ME­TOĞ­LU’nun eski Digor Ha­ki­mi olan eşi Av. Sevda KA­RA­AH­ME­TOĞ­LU’da bu son ka­rar­na­me ile Kırk­la­re­li-De­mir­köy Ha­kim­li­ği­ne atan­dı. Sevda KA­RA­AH­ME­TOĞ­LU en son ola­rak Be­yoğ­lu-Be­le­di­ye­si’nin Avu­kat­lı­ğı­nı ya­pı­yor­du.

Anım­sa­na­ca­ğı gibi kısa bir süre önce ya­pı­lan “tayin ve ata­ma­lar” da Çorum’da Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı ola­rak görev yapan Ri­ze­li Hem­şe­ri­miz Ozan KAYA Sinop Baş­sav­cı­lı­ğı­na ata­nır­ken Hakim olan eşi Gül­can KAYA’da Sinop’a Hakim ola­rak atan­mış­tı.

 
Ya­lo­va’nın Ri­ze­li Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Şaban YIL­MAZ’da bun­dan ön­ce­ki ka­rar­na­me ile An­ka­ra Batı ya­ka­sı Baş­sav­cı­lı­ğı­na ata­nan Ri­ze­li Hem­şe­ri­le­ri­miz ol­muş­lar­dı.

 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.