SGK haftası başliyor

SGK haftası başliyor

Rize SGK İl Müdürü Kazım Tapa 13-19 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik haftasını kutlayacaklarını söyledi.

Rize SGK İl Müdürü Kazım Tapa kurumda gazeteciler ile sabah kahvaltısında bir araya gelerek 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik haftası ile ilgili basını bilgilendirdi.

    Tapa konuşmasında amaçlarının Sosyal Güvenlik kavramının tüm bireyler tarafından bilinmesini sağlamak olduğunu söyleyerek” Yeni yasalar ile ortaya çıkan hak ve hükümlülükleri halkımıza iyi anlatmak istiyoruz. Bu anlamda 13 Mayıs ta başlayacak olan Sosyal Güvenlik haftasında Atatürk Anıtına çelenk koyma ile başlayacağımız etkinliğimizde, İl valimizi ziyaret ederek haftayı başlatacağız. Ardından protokol üyeleri, Hastaneler, Huzur evi ve çocuk esirgeme kurumu ziyareti ile ziyaretlerimiz STK lar ve diğer kurumlarla devam edecek. 2012 Yılı bildirimlerinde en fazla sigortalı çalıştıran iş yeri sahipleri ile yemekte bir araya gelerek kendilerine birer plaket vereceğiz. Eğitim faaliyetlerimizde okullarımız, Üniversite, Jandarma komutanlığını ziyaret ederek öğrenciler ve askerlerimize Sosyal Güvenliğin anlamını anlatıp öğrencilerimize CD ve hikâye kitapları dağıtacağız” dedi.

    Tapa şehir merkezinde çeşitli yerlerde stantlar açacaklarını ve buralarda halkın bilinçlendirilmesi için Sosyal Güvenliğin anlamını anlatan broşür ve kitaplar dağıtacaklarını söyleyerek” Çeşitli sosyal faaliyetlerimiz olacak, kurum çalışanları olarak piknik, sportif aktiviteler düzenleyeceğiz amacımız etkinlikler kapsamında SGK ya kayıt dişileri tespit etmek ve halkın Sosyal Güvenlik tanımını iyi anlamasını sağlamak olacak, etkinliklerde kuruma yüzde 1 katkımız olursa yılda 650 Milyon ek katkı sağlamak olacaktır” dedi.

     Tapa konuşmasında her yıl 1 milyarlık ilaç israfı olduğunu söyleyerek” Her yıl hastanelere 10 ve üzerinde giden vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız olacak. Ayrıca ilimizde eksiksiz sigorta primlerini ödeyen 250 iş yeri sahibine teşekkür mektubu göndereceğiz” dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.