Salonunu Devlet Büyüklerinin Resimleriyle Doldurdu

Salonunu Devlet Büyüklerinin Resimleriyle Doldurdu

Rize'nin İkizdere ilçesinde yaşayan şehit babası Hızır Ekşi, evinin salonunu devlet büyüklerinin resimleriyle doldurdu.

Yaz aylarında Rize nin İkizdere ilçesi Bayırköy'de bulunan evine gelerek eşi Kezban Ekşi ile birlikte burada yaşayan Hızır Ekşi, evinin salonunu devlet büyüklerinin resimleriyle donattı.

Oğlunu 2000 yılında Çankırı'da şehit veren Hızır Ekşi, 1970 yılından beri devlet büyüklerinin resimlerini tolayarak evine asıyor. Salonunda bulunan resimleri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edeceğini aktaran Ekşi, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını şöyle ifade etti:

"15 Temmuz'da saat 03:30 gibi televizyonu açarak darbe yapıldığını öğrendim. Kalktım ve ana yola çıkmak istedim. Bir taksi beni bekliyordu. Takisye koştum. Şöfor de beni taksisine aldı. Taksiyi ben çağrımadım. Orda olduğundan haberim de yoktu. Sabah ezanıyla Rize'ye vardım. Valiliğin önüne gittim. Önce az kişi vardı ama sonradan alanı doldurdular."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük bir sevgi beslediğini dile getren Ekşi, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde kendisini rüyasında gördüğünü ve ona "Sen Cumhurbaşkanı olacaksın." dediğini aktardı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.