RTEÜ'den 1100 Akademisyene Kınama

RTEÜ'den 1100 Akademisyene Kınama

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosu, Sultanahmet'teki terör saldırısı ve "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi'"nde yer alanları kınadı.

 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosundan yapılan yazılı açıklamada, gelişen demokrasinin de nimetlerinden yararlanılarak terörizmin tırmandırılması yönünde sinsi çalışmaların yürütüldüğü belirtildi. Planlı olarak yürütülen eylemlerin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı vurgulanan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Bugüne dek milletimiz, varlığını, milli birlik ve bütünlüğünü hedef alan her türlü tehlike karşısında bütünleşerek tüm olumsuzlukları ve güçlükleri aşmasını bilmiştir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosu olarak failinin etnik, dini, mezhepsel veya ideolojik kökenine, amacına, hedefine, kurbanlarının kimliğine, zamanlamasına ve diğer ayrımlarına bakmadan her türlü terör eylemini herhangi bir kayıt düşmeden, hangi adresten gelirse gelsin, ilkesel olarak reddediyor ve lanetliyoruz. Giderek yoğunlaşan terör saldırılarıyla karşı karşıya kalan ve bu saldırıların arkasındaki terör örgütleriyle mücadele eden güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu belirtiyor, devletimizin, vatandaşlarını savunma görevini ve insanlık ailesine karşı sorumluluğunu yerine getirerek ortaya koyduğu terörle mücadeleyi destekliyoruz."

Açıklamada, toplumun teröre karşı dayanışmasını zedelemeye dönük bazı bildiriler yapıldığına işaret edilerek, şunlar aktarıldı: "Şiddeti öven, demokrasi kültürünü zedeleyen, ayrılıkçı ve ayrımcı eylem ve söylemleri teröre destek olarak niteliyor, ister akademisyen, isterse yazar veya gazeteci olsun, çeşitli çıkar hesaplarıyla terör propagandası yapanları, özgürlük bahanesiyle terör ve şiddet söylemlerine alet olanları ve ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik hain saldırıları nefretle kınıyoruz. Terör olaylarında şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, güvenlik güçlerimize ve milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.