RTEÜ'DEKİ PROJESİNE, AVRUPA BİRLİĞİNDEN DESTEK
RTEÜ'DEKİ PROJESİNE, AVRUPA BİRLİĞİNDEN DESTEK. RTEÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNE, KARADENİZ HAVZASI SINIR ÖTESİ İŞ BİRLİĞİ PROGRAMINDAN DESTEK ALDI
Rteü Öğretim Üyelerine Avrupa Birliği Projesine Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İş Birliği Programından Destek
“Karadeniz Havzasında Mavi ve Akıllı Dönüşümün Güçlendirilmesi (Empowering Blue and Smart Transformation of the Black Sea Basin - Blue Gates)” başlıklı Avrupa Birliği projesi, Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İş Birliği (Interreg NEXT Black Sea Basin) programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Yürütücülüğünü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç’ın yapacağı ve 30 ay sürecek projede, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Şevki Kayış, Prof. Dr. Emre Çağlak, Prof. Dr. İlker Zeki Kurtoğlu, Doç. Dr. Barış Karslı ile Dr. Öğr. Üyesi Salih Kumru araştırmacı olarak yer alacak.
Ülkemizden üniversitemiz ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının yer aldığı proje konsorsiyumunu Romanya’dan Karadeniz Üniversiteler Ağı, Bulgaristan’dan Burgas Belediyesi ve Ukrayna’dan Odessa Denizcilik Üniversitesi oluşturuyor.
Ulusötesi bir Karadeniz Mavi Ekonomi Kümesi’nin (BlueIN4BS) oluşturulması hedeflenen proje kapsamında, ileri teknoloji, bilgi, model, yöntem ve standartların benimsenmesine yönelik Ortak Kapasite Geliştirme Programı yapılarak, iş paketlerinde yer alan “demo günleri”, “yaz okulları” gibi faaliyetler ile su ürünleri sektörü paydaşları bir araya getirilecek.
RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde kurulacak ileri teknolojiler laboratuvarı ile balık hastalıklarında hızlı tanı kitleri ve aşı uygulamaları, su ürünleri tazelik kontrolünde kullanılabilecek sensörler ile renk değiştirebilen madde testleri çalışılacak.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.