RTEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. YUSUF YILMAZ’IN ÖNCÜLÜĞÜNDE HİZMETE GİREN YENİ ACİL SERVİSİ ÖNEMLİ BİR İHTİYACI GİDERDİ. GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİNE UYGUN ŞEKİLDE YENİLENEN ACİL SERVİS KLİNİĞİNİ VATANDAŞ DA ÇOK SEVDİ

Rize’nin eksikleri bir bir gideriliyor. Özellikle sağlık alanında yapılan yenilikler dikkat çekiyor.

Onlardan biri de yenilenen RTEÜ Eğitim ve Araştırma hastanesi acil servisi… Üniversite Geliştirme Vakfı tarafından inşaatı, Sağlık Bakanlığı tarafından mefruşat, demirbaş, tıbbi cihaz giderleri karşılanan yeni Acil Servis, eski yerinde inşa edilerek geçtiğimiz ay yapım işleri tamamlanmıştı. Acil Servis Kliniği yeni yerine taşınarak fiilen hizmet vermeye başladı.
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın öncülüğünde hizmete giren yeni acil Servisi önemli bir ihtiyacı giderdi. Tüm mefruşatı, tıbbi cihaz ve ekipmanları günümüz teknolojisine uygun şekilde yenilenen Acil Servis Kliniğini vatandaş da çok sevdi.

Yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik alana sahip iki katlı yeni acil servisi 50 yatak kapasitesi, Müşahede, Sarı Alan, Kritik Bakım, Travma, Resisütasyon ve Yeşil Alana sahip… Ayrıca Acil Servis alanında kurulan Görüntüleme Birimine yeni bir Bilgisayarlı Tomografi ve Dijital Röntgen Cihazı temin edilerek günümüz teknolojisinin imkânları doğrultusunda vatandaşlara kaliteli, ulaşılabilir ve sürdürülebilir sağlık hizmetlerinin sunulması hedefleniyor.
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.