Rizenin Olmazsa Olmazı Çay’a ve Rize Simidine Zam

RİZE SİMİDİNE VE BARDAK ÇAYA ZAM GELDİ. 5 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN RİZE SİMİDİ 6,5 TL'DEN , ÇAY OCAKLARINDA 7,5 TL'DEN SATILAN ÇAYIN BARDAĞI 8.5 TL OLDU

Rize’nin coğrafi işaretli simidine yüzde 30 zam yapıldı. Artan maliyetler nedeniyle Fırıncılar Odası’nın talep ettiği zam, 5 Ağustos Pazartesi gününden itibaren uygulanacak.

Rize Fırıncılar Odası’nın artan maliyetler nedeniyle Rize simidine istediği zam talebi Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından onaylandı. Coğrafi işaret tescilli Rize simidine alınan kararla yüzde 30 zam yapıldı. Son olarak 1 Şubat’ta yapılan zamla 50 gramı 5 TL’den satılan Rize simidinin fiyatı 6,5 TL olacak. Zamlı tarife 5 Ağustos Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Bardak çaya da zam geldi
Çay fiyatlarına da zam yapıldı. Kahvehanelerde 8 TL olan çay 10 TL’ye, çay ocaklarında ise 7,50 TL olan çay 8,50 TL’ye yükseldi. Bu zam da 5 Ağustos Pazartesi itibariyle uygulanacak.

zam.jpg

Zamların Arkasındaki Nedenler ve Etkileri
Artan maliyetlerin gerekçe gösterilerek yapılan bu zamlar, hem Rize halkının cebini hem de esnafı zorlayacak gibi görünüyor. Birçok kişi için sabah kahvaltısının vazgeçilmezi olan Rize simidi ve günün her saatinde tüketilen çayın fiyatlarındaki bu artış, günlük hayatın vazgeçilmez iki unsurunu daha pahalı hale getirecek. Maliyetlerdeki artışın gerekçesi olarak gösterilen ekonomik faktörler, aynı zamanda vatandaşların bütçesini de zorlamakta.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.