Rizelilerden Örnek Dayanışma: 300 Kilogramlık Su Deposu İnsan Gücüyle Taşındı

Rizelilerden Örnek Dayanışma: 300 Kilogramlık Su Deposu İnsan Gücüyle Taşındı

RİZE'NİN ÇAMLIHEMŞİN İLÇESİNDE 300 KİLOGRAMLIK SU DEPOSUNU YERLEŞTİRİLECEĞİ YERE ARAÇ YOLU OLMAYINCA KÖYLÜLER, 3 KİLOMETRE BOYUNCA KALASLAR ÜZERİNDE HALATLAR İLE DEPOYU ÇEKEREK YERLEŞTİRECEKLERİ YERE GÖTÜRDÜLER

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kale Köyü'nde, köylüler 300 kilogramlık su deposunu yerleştirecekleri noktaya taşıyabilmek için sıra dışı bir yönteme başvurdu. Araç yolu olmayan bölgede, Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'un fethi sırasında gemileri karadan yürütmesinden esinlenen köylüler, "Fatih'in Rizeli torunları" olarak benzer bir başarıya imza attılar.

su-deposu-12.jpg

Köydeki su deposu sorununu çözmek için harekete geçen köylüler, su deposunu köyün tepesine taşımakta zorluk çekiyordu. Araç yolu bulunmayan bölgeye su deposunu ulaştırmak amacıyla, köy muhtarı Mansur Aydıl'dan yardım talep edildi. Muhtar Aydıl, köylülerle bir araya gelerek, su deposunu halatlar ve kalaslar üzerinde taşımaya karar verdi.

su-deposu-13.jpg

Yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki su deposu, köy halkının el birliğiyle 3 kilometrelik yamaçtan halatlar ile çekilerek taşındı. Köylüler, kalaslardan yaptıkları sal üzerine bindirdikleri su deposunu, 3 gün süren yoğun çaba sonucu zirveye ulaştırmayı başardı.

su-deposu-14.jpg

Bu dayanışma örneği, köydeki su sorununu çözerken aynı zamanda Karadeniz insanının azim ve kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Köy muhtarı Mansur Aydıl, köylülerle birlikte bu zorlu görevi başarıyla tamamladıklarını belirterek, "Karadenizlinin yapamayacağı hiçbir şey yoktur" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.