Rize'de Marketlere Sıkı Denetim: Para Cezaları Uygulandı

Rize'de Marketlere Sıkı Denetim: Para Cezaları Uygulandı

RİZE'NİN TURİZM AÇISINDAN ÖNEMLİ MERKEZLERİ OLAN ARDEŞEN, ÇAMLIHEMŞİN, AYDER VE ÇAT BÖLGELERİNDE, TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN "FİYAT ETİKETİ" DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. İŞYERLERİNE CEZA KESİLDİ

Rize'nin turizm açısından önemli merkezleri olan Ardeşen, Çamlıhemşin, Ayder ve Çat bölgelerinde, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından "Fiyat Etiketi" denetimleri gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında toplam 124 firma ve 1080 ürün incelendi.

Denetimler sonucunda, 83 üründe "Fiyat Etiketi" yönetmeliğine aykırılıklar tespit edildi. Bu tespitler doğrultusunda, yönetmeliğe uygun hareket etmeyen iş yerlerine para cezaları uygulandı. Ticaret İl Müdürlüğü, denetimlerin yalnızca bu bölgelerle sınırlı kalmayacağını ve il merkezi başta olmak üzere tüm ilçe ve beldelerde de aralıksız devam edeceğini bildirdi.

denetim-12.jpeg

Rize Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların doğru bilgilendirilmesi ve tüketici haklarının korunması amacıyla denetimlerin önemine vurgu yaparak, işletmelerin fiyat etiketi yönetmeliğine uygun hareket etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Denetimlerin periyodik olarak süreceği ve yönetmeliğe aykırı hareket eden firmalara gerekli yaptırımların uygulanacağı belirtilirken, tüketicilere de fiyat etiketlerinde herhangi bir uygunsuzluk görmeleri durumunda ilgili mercilere bildirimde bulunmaları çağrısında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.