Rize’de “Hayali Budama” olayı : ÇAYKUR 600 Üreticinin Çay Cüzdanını İptal Etti

Rize’de “Hayali Budama” olayı : ÇAYKUR 600 Üreticinin Çay Cüzdanını İptal Etti

RİZE'NİN KENDİRLİ BELDESİNDE YAŞANAN HAYALİ BUDAMA SKANDALI, 600 ÇAY ÜRETİCİSİNİN ÇAYKUR TARAFINDAN CÜZDANLARININ İPTAL EDİLMESİNE YOL AÇTI

ÇAYKUR’un titizlikle yürüttüğü incelemeler sonucunda, bu üreticilerin gerçekte budama yapmadıkları halde yapmış gibi göstererek destekleme ödemesi aldıkları tespit edildi.

ÇAYKUR, yapılan bu usulsüzlük karşısında üreticilerin çay cüzdanlarını iptal etti. Bu durum, söz konusu üreticilerin artık ÇAYKUR’a çay satışı gerçekleştiremeyecekleri anlamına geliyor. Ayrıca, bu üreticilerin haksız şekilde aldıkları destekleme ödemeleri yasal faiziyle birlikte geri alınacak ve önümüzdeki 5 yıl boyunca da destekleme ödemelerinden yararlanamayacaklar.

Olayla ilgili olarak, budama işlemlerinde görevli 2 ÇAYKUR yetkilisi hakkında da soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın tamamlanmasına kadar bu yetkililerin görev yerleri değiştirildi.

Bu skandal, bölgedeki çay üreticileri arasında büyük yankı uyandırırken, ÇAYKUR’un denetim mekanizmalarını daha da sıkılaştıracağı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum