RİZE'DE AMATÖR BALIKÇILARA SEMİNER DÜZENLENDİ

RİZE'DE AMATÖR BALIKÇILARA SEMİNER DÜZENLENDİ

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Derneğinin İçişleri Bakanlığı katkılarıyla gerçekleştirdiği Sportif Olta Balıkçılığı Çevre projesi kapsamında yapılan toplantı büyük ilgi gördü.

 Açılışta bir konuşma yapan Dernek Başkanı Bayram Ali Sarı Olta Balıkçılığının önemine vurgu yaptı.

‘’SPORTİF OLTA BALIKÇILIĞI BÖLGENİN OLMAZSA OLMAZIDIR’’
Sportif olta balıkçılığının bölgemizde yaşayan insanların yapmak istediği ancak, bu anlamda olta atacak bölgelerin ve mekânların az olması nedeni ile yapılamamaktadır. Bu proje sayesinde dağıtılan oltalar sahiplerini bulduğu için bundan sonraki süreçte olta atacak ve avcılık yapılacak bölgelerin artacağını düşünüyorum. 


 
Öte yandan, Valimizin Mendirek yapımına önem verdiğini ve bu konuda hassas davrandığını biliyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız tekne turuyla mendirek yerleri belirlenecek ve yapılan projeler kapsamında dağıtılan oltalarla Rize için sosyal alanlar sağlanacak,’’ ifadesini kullandı.


 
Toplantıya katılan Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran ise, bu tür projelerin takipçisi ve destekçisi olacaklarını, söyledi.


 
Dalkıran,’’ bölgemiz coğrafi bakımdan denize sıfır noktasında. Bu anlamda yapılan deniz faaliyetlerini destekliyoruz. Bu projede bunlardan bazıları.  Asıl olan bundan sonraki süreçte olta balıkçılığını daha nasıl geliştirip insanları denizle nasıl buluşturabiliriz anlamında bir şeyler yapabiliriz olmalıdır,’’ şeklinde konuştu.


 
Toplantı bitiminde ise projeye katkıda bulanlara plaketleri taktim edildi.







 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.