Rize'de 54 Okula Beyaz Bayrak

Rize'de 54 Okula Beyaz Bayrak

Rize'de 54 okula "Temiz Okul, Sağlıklı Okul Projesi" kapsamında beyaz bayrak verildi.

 Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği yapılan denetimlerde 54 okulun temizlik ve hijyen kurallarına uyduğunun belirlendiği ifade edildi.

Temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenerek 90 ve üzeri puan alan okulların beyaz bayrak, pirinç levha ve sertifikayla ödüllendirildiğinin belirtildiği açıklamada, Rize Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen sertifika törenine Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra vali yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek ve Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanan okulların müdürleri katıldığı kaydedildi.

Kriterlere uyan okullara verilen beyaz bayrak sertifikalarının 3 yıl geçerli olduğunun ifade edildiği açıklamada, okullarda her eğitim-öğretim yılında en az bir kez denetim yapıldığı şartları tutmayan okullara süre verildiği, süre bitiminde eksiklerini gidermeyen okulun sertifikası ile bayrağının iptal edildiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Yazıcı, beyaz bayrak almaya hak kazanan okullarla ilgili şunları kaydetti: 

"Beyaz Bayrak Projesi okullarımızın hijyen açısından sağlıklı, yaşanılabilir ve çocuklarımıza güzel çevre imkanları sunan bir konuma gelmeleri açısından gelinen çalışmaların bütününü ifade ediyor. Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın bu güzel projesi ile okullarımızın temizliği konusunda önemli bir adım atmışlardır. Bir okulun başarılı olabilmesi için o okulumuzda okul, veli, öğrenci ilişkilerinin başarılı bir şekilde yürütülmesi gerekir. Beyaz bayrak almaya hak kazanan okullarımızın bunu başardıklarını görüyoruz. Okul idarecilerimizin bu yöndeki gayretlerinin devamını diliyorum. Rize'nin etrafındaki tüm illerle örnek olacak şekilde ilimizdeki tüm okullara Beyaz Bayrak takmayı diliyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.