Rize  Yayaya  Çarpma  Vakalarında  Türkiye  Ortalamasının  Üzerinde

Rize Yayaya Çarpma Vakalarında Türkiye Ortalamasının Üzerinde

Rize Yayaya Çarpma Vakalarında Türkiye Ortalamasının Üzerinde

Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarının yüzde 9’u yayaya çarpma şeklinde gerçekleşirken, Rize’de bu oran yüzde 30’un üzerinde yer alıyor.
Rize Trafik Tescil Şube Müdürü Baki Yılmaz, Rize Basın Merkezi’ni ziyaret ederek basın mensupları ile bir araya geldi. Yaklaşan Trafik Haftası etkinlikleri ile ilgili bilgi veren Yılmaz, İçişleri Bakanlığı’nın 2013 yılını kendileri açısından “emniyet kemeri ve hızı engelleme” yılı ilan ettiğini belirterek, “Kazaların ve kazalardaki yaralanmaların iki başlıca sebebi emniyet kemeri takılmaması ve süratli araç kullanılması. Rize’de yoğunlaştırdığımız uygulamalarımız ile emniyet kemeri takma alışkanlığını önemli ölçüde arttırdık. Yıl sonuna kadar hedefimiz emniyet kemeri takma alışkanlığını yüzde 70 oranlarına kadar çıkartmaktır. 2012 yılında ülkemizde 1 milyon 300 bin kaza gerçekleşti. 3 bin 900 vatandaşımız kaza yerinde yaklaşık 8 bin vatandaşımız ise trafik kazalarında hayatlarını kaybetti. İlimizde 2012 yılında bin 35 kaza gerçekleşirken, 11 vatandaşımızı kaybettik. Ülkemizde meydana gelen kazalara baktığımızda yüzde 98’inin insan kusurundan kaynaklandığı belirtiliyor. Ülkemizdeki kazaların yüzde 9’u yayaya çarpma sureti ile gerçekleşirken bu oran ilimizde yüzde 30’un üzerinde. Yayaya çarpma sureti ile gerçekleşen kazalar ilimizde çok yüksek. Bunda hem sürücülerin hem de yayaların payı var” dedi.
Yılmaz, amaçlarının ceza kesmek olmadığını, insanların can ve mal güvenliklerinin korunması için önleyici tedbirler almak olduğunu belirterek, “Eğitim, bilgilendirme ve trafik uygulamalarımız artacak. Sadece araç sürücülerine yönelik değil, yayalara yönelik uygulamalarımız da olacak. Kurallara uymayan yayalara da para cezası uygulanacak” diye konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.