Rize Valiliği'nden Kar Uyarısı !

Rize Valiliği'nden Kar Uyarısı !

Rize Valiliği yarından itibaren kar yağışı beklentisi bulunan Rize’de kar yağışı ile ilgili vatandaşları uyardı.

 Rize Valiliği, yarından itibaren hava sıcaklarının düşeceğinden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklenen Rize’de buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamaların yaşanabileceği ihtimali üzerine vatandaşlara olumsuz hava koşullarında dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, “Yarın bölgemiz yurdumuzun kuzeyinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecektir. Yağışların bölgemizin sahil kesiminde kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar yağışına sebep olması beklenmektedir.

Kar yağışı, perşembe günü bölgemizin tamamında etkili olup, gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak yoğun kar yağışı şeklinde cumartesi öğle saatlerine kadar devam edecektir. Olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın, ilgililerin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları ve yayımlanacak meteorolojik hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri gerekmektedir . Hava sıcaklığı 8 ila 12 derece düşerek mevsim normallerinin altına düşecektir. “ denildi.
 
Olumsuz hava şartlarının 30 Aralık Çarşamba günü saat 03:00 ile 02 Ocak 2016 saat 12:00 arasında geçerli olacağı belirtilen açıklamada, oluşması muhtemel riskler olarak buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamaların yaşanabileceğine dikkat çekilerek, vatandaşlarının dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.