Rize Millet Bahçesi'nde Üst Yapı Çalışmalarının son durumu

Rize Millet Bahçesi'nde Üst Yapı Çalışmalarının son durumu

RİZE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ METİN, RİZE MİLLET BAHÇESİ'NDE ÜST YAPI ÇALIŞMALARININ BAŞLADIĞINI DUYURDU

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Millet Bahçesi'nde üst yapı çalışmalarının başladığını duyurdu. Başkan Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ile birlikte sahadaki çalışmaları yerinde inceledi ve teknik ekipten detaylı bilgiler aldı.

rize-ust-14.jpeg

Başkan Metin, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, "550 dönümün üzerinde bir alan Rize için güzel bir millet bahçesi olacak. Alt yapı işleri ve denize sıfır bulunan 1800 metre uzunluğundaki kronman işleri tamamlanmıştı. Şimdi de üst yapı ihalesi yapıldı ve ekiplerimiz hızla çalışmalara başladı. İnşallah 3-4 ay sonra buradaki sosyal tesislerimizin, rekreasyon alanlarının, ağaçlandırmanın, bisiklet yollarının ve yaya yollarının oluşacağı bir alanı görmeye başlayacağız," dedi.

rize-ust-13.jpeg

"Rize'nin Nefes Alma Noktası"
Başkan Metin, Millet Bahçesi'nin Rize'nin yeni bir nefes alma noktası olacağını vurgulayarak, "İslampaşa'dan başlayan rekreasyon ve sahil düzenlemeleri çalışmaları, liman geçişiyle birlikte Deniz Feneri Sosyal Tesisimize ve Boğaz Mahallesi'ne kadar devam edecek. Millet Bahçesi, bu çalışmaların tam orta noktasında yer alıyor," diye belirtti.

"Yaşam Merkezi"
Metin, Millet Bahçesi'nin sadece bir sahil kordonu ve yeşil alan değil, aynı zamanda sosyal donatı alanlarıyla dolu bir yaşam merkezi olacağını söyledi. "Kafeteryalar, Millet Camii, Bilim Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve büyük bir çim alanıyla birlikte burada festivaller ve farklı etkinlikler düzenlenecek. Millet Bahçesi, şehrin sosyal yaşamına önemli katkılar sağlayacak," dedi.

rize-ust-12.jpeg

"Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Alanlar"
Başkan Metin, Millet Bahçesi'nin hemen karşısında devam eden kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte Rize'nin güzelleşeceğini ve sahil tarafının sosyal donatı alanlarıyla daha yaşanılabilir hale geleceğini ifade etti. "Rize, bu projelerle daha güzel ve daha yaşanılabilir bir şehir olacak inşallah," diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.