Rize Kaybolon 2 Çocuğu Bulan Ekip Konuşması

Rize Kaybolon 2 Çocuğu Bulan Ekip Konuşması

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, sokakta oynadıkları sırada kaybolan iki çocuğun bulunmasına katkı sağlayan Rize Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma Timi ekipleri 17 saatlik çalışmanın sonunda mutlu olduğunu söyledi.

 Rize'nin Fındıklı ilçesinde, sokakta oynadıkları sırada kaybolan iki çocuğun bulunmasına katkı sağlayan Rize Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma Timi ekipleri 17 saatlik çalışmanın sonunda mutlu olduğunu söyledi.

 
JAK Timi Komutanı Kıdemli Kademeli Uzman Çavuş Mustafa Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı öğrendikleri ilk andan itibaren 6 kişilik ekip ile çalışmalara başladıklarını belirtti.
 
Dursun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Artvin ve Rize'de hizmet verdiklerini kaydetti.

 
Arama çalışmalarını sabah beşe kadar sürdürdüklerini vurgulayan Dursun, "Ekip olarak bizim yorgunluğumuzdan çok köpeklerin yorgunluğu nedeniyle yaklaşık bir buçuk saatlik dinlenme gerçekleştirdik. Önemli unsur arama kurtarma köpekleri zorunlu dinlenmeye neden oldu. Dinlenmenin ardından köpeklerimiz yeniden motive oldu ve bizi mutlu sona ulaştırdı." dedi.

 
Golden cinsi 2,5 yaşındaki arama kurtarma köpeği Kır'ın bakıcılığını yapan Uzman Çavuş Akın Üçüncü, bir yıldır Rize'de görev yaptıklarını belirtti.
 
Rize'de 3 ayrı operasyona katıldığını ifade eden Üçüncü, "Artvin'de çöken tünelde arama faaliyetimiz oldu. Çok iyi eğitim imkanı var. Sürekli alandayız. Çocukları da dün akşam babaannenin evinde etrafında aramaya başladık. Evin üst kısmında gündüz arama yaptık. Köpeklerimiz kokuyu alınca çocukların peşinden gitti. Köpeklerimiz havlayarak tepki verdi. Bunun üzerine çocuklarda seslendi. Çok şükür sağsalim çocuklara kavuştuk." şeklinde konuştu.
 
Belçika Malinois cinsi 2,5 yaşındaki iz takip köpeği Oyma'nın eğitmeni olan Gökhan Yaşar da köpeklerin günlük her an bir şey olacak gibi eğitildiğini söyledi.
 
Yaşar, köpeklerin eğitim günlerinde 800 gram, dinlenme günlerinde 600 gram özel mama ile beslendiğini, itaat eğitimleri yapıldığını söyledi.
 
Sonu mutlu bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Yaşar, "Geçmişte katıldığımız arama çalışmalarının sonu mutlu bitmemişti. Bu bizi çok mutlu etti. Aileler Fındıklı halkı bir bütün oldu. Herkes bizimle birlikte aradı. Köpeklerimiz vasitası ile bulduk. Çocukların eşyalarını koklattık ve onların yardımları ile mutlu sonuca ulaştık." ifadelerini kullandı.
 
Selim Yağız Özkan (4) ve Barış Yıldırım (5) JAK köpekleri yardımı ile evlerine yaklaşık 750 metre mesafede çalılık alanda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.