Rize Çayelili  Emekli Ahmet Çepni'den Ahşap Üzerine Yakma Sanatıyla Yasin-i Şerif

Rize Çayelili Emekli Ahmet Çepni'den Ahşap Üzerine Yakma Sanatıyla Yasin-i Şerif

RİZE’NİN ÇAYELİ İLÇESİNE BAĞLI SIRT KÖYÜNDE DOĞUP BÜYÜYEN 68 YAŞINDAKİ AHMET ÇEPNİ, AHŞAP ÜZERİNE YAKMA SANATIYLA YASİN-İ ŞERİF YAZDI. YASİN-İ ŞERİF KİTABINI TAMAMLAMASI YAKLAŞIK 3 AYINI ALDI

Rize Çayelili Emekli Ahmet Çepni, Eşsiz Bir Sanat Eseri ortaya çıkardı
Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Sırt köyünde doğup büyüyen 68 yaşındaki Ahmet Çepni, ahşap üzerine yakma sanatıyla Yasin-i Şerif yazdı. Emekli olduktan sonra Bilecik’in Bozüyük ilçesine yerleşen Çepni, pandemi sürecinde evde kaldığı dönemde hobi olarak başladığı bu sanatı büyük bir ustalıkla icra ediyor.

ahmet-cepni10.jpeg

Pandemi Döneminde Başladı
2020 yılında COVID-19 pandemisi nedeniyle evlere kapanmak zorunda kalınca, Ahmet Çepni ahşap yakma işine merak saldı. Bu sanat dalında yeteneklerini geliştirerek birbirinden güzel tablolar yaratmaya başladı. Ahşap üzerine yakma işlemi ile oluşturduğu tabloların her biri yaklaşık 10-12 gün sürerken, Yasin-i Şerif kitabını tamamlaması yaklaşık 3 ayını aldı.

ahmet-cepni2.jpeg
Ahmet Çepni’nin Arapça bilgisi, Eskişehir İmam Hatip Lisesi’nde 5. sınıfa kadar eğitim aldığı dönemden geliyor. Bu bilgi birikimini, ahşap üzerine yakma sanatıyla birleştirerek eşsiz bir esere dönüştüren Çepni, Yasin-i Şerif’i ahşap üzerine büyük bir titizlikle yazdı.

ahmet-cepni3.jpeg
Ahmet Çepni, emeklilik döneminde herhangi bir iş yapmıyor, zamanını kitap okuyarak ve ahşap yakma sanatıyla ilgilenerek değerlendiriyor. Ahşap üzerine yakma sanatında ortaya koyduğu eserler, hem sanatsal değer taşıyor hem de manevi bir anlam ifade ediyor.

ahmet-cepni4.jpeg

Ahmet Çepni’nin ürettiği bu eserler, sadece birer sanat eseri olmanın ötesinde, aynı zamanda sabır, emek ve bilgi birikiminin birer ürünü olarak öne çıkıyor. Çepni, bu özel ve nadir bulunan sanat dalında çalışmalarına devam ederek, sanatı ve kültürel mirası yaşatmaya katkıda bulunuyor.

ahmet-cepni5.jpeg

ahmet-cepni7.jpeg

ahmet-cepni9.jpeg

ahmet-cepni8.jpeg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.