Rize-Artvin Havalimanı Projesi

Rize-Artvin Havalimanı Projesi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım,:"İnşallah Ordu-Giresun Havalimanı'nın tecrübesinden istifade ederek bu havalimanını da tamamlayacağız"

Rize-Artvin Havalimanı Projesi

Türkiye'de deniz üzerine yapılacak ikinci havalimanının Rize-Artvin Havalimanı Projesi olduğunu anımsatan Yıldırım, "İnşallah Ordu-Giresun Havalimanı'nın tecrübesinden istifade ederek bu havalimanını da tamamlayacağız. Proje çalışmaları hızla yürüyor. En son olarak sondaj ve etüt çalışmaları yapıldı. Önümüzdeki dönemde inşaatı başlayacak ve hızlı bir şekilde bölge halkının hizmetine sunulacak" dedi.

Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye'de şu an itibariyle 55 havalimanın faal olduğunu belirterek, "Bu da şu demek, her 100 kilometre de bir havalimanına ulaşma hedefine çok az bir şey kaldı. Haritaya bakıldığı zaman herhalde 5-6 havalimanı daha yapıldığı zaman bu hedefe ulaşılmış olacak. Bunun içinde gayretlerimiz sürüyor" bilgisini verdi.

Türkiye'de havalimanı hedeflerini tamamladıktan sonra sivil havacılığı geliştirmek için çalışacaklarını vurgulayan Yıldırım, "Çünkü bu konuda bazı eksiklerimiz var. Genel olarak havacılık kültürümüz eksik ve zayıf. Bunun bir sebebi de temelden gelen bir havacılık anlayışımızın olmaması. Bundan sonraki hedefimiz havacılık kültürünün tabana yayılmasını sağlamak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.