Rize Ardeşen'de Ayı yavrusunu evine aldı besledi

RİZE'NİN ARDEŞEN İLÇESİNDE YAŞAYAN RIFAT YAZICI, ÖNCE AĞAÇTA GÖRDÜĞÜ YAVRU AYILARI BESLEDİ, GECE YARISI KAPISINA GELEN AYIYI DA EVİNE ALDI VE BESLEDİ. YAZICI, SABAH MİLLİ PARKLAR YETKİLİLERİNE TESLİM ETTİ

Rize'nin Ardeşen ilçesinin Kaçkar Köyü'nde yaşayan Rıfat Yazıcı, sıra dışı bir olayla karşılaştı. Köyün yakınlarındaki bir ağacın tepesinde iki yavru ayı gören Yazıcı, yavruları beslemek için hemen harekete geçti. Ekmek alarak ağacın altına bırakan Yazıcı, yavru ayılara seslenerek, "Naber. Bak buraya ekmek bıraktım. Meyvelere zarar verme. Yemeğini ye, akşam namazı olmadan da doğru evine git. Hadi bakalım, aslan parçası" dedi.

Yaklaşık iki saat sonra aynı yere dönen Yazıcı, yavru ayıların hala ağaçta olduğunu gördü. Gece saatlerinde ise evinin kapısında bir hareketlilik fark eden Yazıcı, kapısına kadar gelen yavru ayıyı içeri aldı. Ona süt veren Yazıcı, sabah olduğunda yavru ayıyı Milli Parklar yetkililerine teslim etti. Bu sıcak ve insanlık dolu hikaye, Kaçkar Köyü'nde uzun süre konuşulacak gibi görünüyor.

Rize Ardeşen'de Ayı yavrusunu evine aldı besledi

Rize Ardeşen'de Ayı yavrusunu evine aldı besledi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.