PROJE OKULU “BÜLBÜL OLMAK” İSİMLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI İLE HZ.MUHAMMED(SAV)’İ ANDI

PROJE OKULU “BÜLBÜL OLMAK” İSİMLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI İLE HZ.MUHAMMED(SAV)’İ ANDI

ŞEHİT ERHAN DURAL KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU “BÜLBÜL OLMAK” İSİMLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI İLE HZ.MUHAMMED(SAV)’İ ANDI

 ŞEHİT ERHAN DURAL KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU “BÜLBÜL OLMAK” İSİMLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI İLE HZ.MUHAMMED(SAV)’İ ANDI.

19 KASIM Pazartesi günü düzenlenen mevlid il programı bambaşka bir atmosferde gerçekleşti. ”BÜLBÜL OLMAK” başlığı altında Güllerin Efendisi’ni arayan bir bülbülün hikayesi bu güzel güne damgasını vurdu.



Hz.İbrahim’in müjdesi ile asırlar boyunca her seher vaktinde feryat ederek kainatın en güzel gülünün açmasını bekleyen Bülbül, süreç içerisinde zaman üstü bir zamanda gezdi, dolaştı.. Çağları aşıp gelen Bülbül en nihayetinde günümüze gelerek Müslümanların O’na ne kadar özlem duyduğunu dile getirmeye çalıştı. Tiyatro, oratoryo, koro, şiir, ilahi ve Kuran-ı Kerim tilavetinin bir bütün olarak sahnelendiği program izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.


 
Gel ey gül gel! Derdime derman bu gece
Gel ey gül gel! Aşkıma ferman ol bu gece


 
Nidalarıyla her seher vakti feryat eden Bülbül, Efendimiz(s.a.v.)’e kavuşunca kainatın en güzel gülüne ulaşmanın mutluluğunu çarpıcı bir şekilde dile getirdi.


 
Doğumunun 1447.yılında Mevlid-i Nebi programı etkinlikleri program sonunda açılışı Trabzon ve Rize İl Milli Eğitim Müdürleri, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin, sendika başkanlarının katılımıyla, okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu sergi gezisi ile devam etti. Bülbülün hikayesine tanıklık etmenin sevincini yaşayan davetlilere tohumlu kalem ve ikramlar dağıtıldıktan sonra program sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.