Mustafa Mavi; Çaykur’un biran önce kontenjan ve randevu sistemini kaldırması gerektiğini söyledi

Mustafa Mavi; Çaykur’un biran önce kontenjan ve randevu sistemini kaldırması gerektiğini söyledi

Yaş çay sezonunda 1. Sürgün neredeyse bitmek üzere olmasına rağmen Çaykur’un uygulamaya devam ettiği kontenjana tepkiler sürüyor. ÇAYUDAD ( Çay Üreticileri Yardımlaşma Derneği) başkanı Mustafa Mavi Çaykur’un biran önce kontenjan ve randevu sistemini kaldırması gerektiğini bildirdi.

 Yaş çay sezonunda 1. Sürgün neredeyse bitmek üzere olmasına rağmen Çaykur’un  uygulamaya devam ettiği kontenjana tepkiler sürüyor. ÇAYUDAD ( Çay Üreticileri Yardımlaşma Derneği) başkanı Mustafa Mavi Çaykur’un biran önce kontenjan ve randevu sistemini kaldırması gerektiğini bildirdi.

Yaş çay hasadında 1. Sürgünün sonlarına gelinirken, yoğunluk olmamasına rağmen Çaykur’un kontenjan uygulaması üreticinin tepkisine neden oluyor. ÇAYUDAD ( Çay Üreticileri Yardımlaşma Derneği) başkanı Mustafa Mavi :” Çay kampanyası açılalı yaklaşık 25 gün oldu. Çay kesiminde çay bitmek üzere %20 bir çay kaldı yüksek kesimlerde. Buna rağmen Çaykur halen daha randevulu sistem ve kontenjana devam ediyor.

Bun anlamış değiliz. Çay geçmek üzere havalar sıcak gidiyor. Vatandaş kotasını doldurmak için elindeki çayın alınmasını bekliyor. Kontenjan ve randevu sistemi kaldırılarak vatandaşın elindeki çay alınmalı. Mayıs ayı sezonu bitti. Çaykur’un yaptığını doğru bulmuyoruz. Şuan çay geçmiş durumda. Çay kartlaşmış biran önce toplanıp işlenmesi lazım. Bu şekilde Çaykur’da kalitesini düşürecek.  Her geçen gün çayın kalitesi düşmekte. 
 
Bankalar vatandaşları mağdur ediyor 

Çaykur üreticiye sormadan kendi bankalarla anlaşma imzalıyordu. Daha önce özel banklara bizi yöneltmiştiler.  Şimdi devlet bankalarına yönelttiler. Bankaların herkes gelip bankalardan kartlarını alacaklar diye beyanat verdi. Üreticinin bir çoğu 65 yaş üstünde. Bankalara gidemiyor. Bir mağduriyet doğdu.  Daha sonra muhtarlar aracılığıyla dağıtmaya başladılar. Biz burada bunu anlamış değiliz. Hesap kartının yanında birde kredi kartı yerleştirmiş birde vatandaşı ayağına çağırıyor. Bizim bildiğimiz kartlar kuryeye verilip vatandaşa gönderilir. Şimdi vatandaşı ayağına çağırıyorsun. Birde yan tarafında bir kredi kartı dayatması yapıyorsun. Biz bunu kınıyoruz. Bankalar kuryelerle üreticinin kartını teslim etmesi lazım.  Pandemi var yaşlısı, hastası var . Biz geriye kalan kartların kurye il gönderilmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.