Muhittin Bayrak; Doğayı katledince de katil olursunuz

Muhittin Bayrak; Doğayı katledince de katil olursunuz

MEMLEKET PARTİSİ İL BAŞKANI MUHİTTİN BAYRAK RİZE'DE YENİ VERİLEN MADEN ARAMA RUHSATLARINA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

İl başkanı Bayrak konuyla ilgili yazılı basın açiklaması yaparak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce Rize’de 229 maden arama sahası ruhsatı verilmesine sert tepki göstererek hükümet yetkililerini eleştirdi. Bayrak "Doğayı katledince de katil olursunuz"dedi.
"Göç hızlanır, çay, Arıcılık biter. Sağlık sıhat bozulur kanser vakaları hızla artar"
Rize'de maden sahaları çoğaldıkça yaşam alanları daralır. Insanlar köylerinden yaşam alanlarında çıkarılmaya zorlanır. Vatandaşlar evini yurdunu terk etmek istemeyip direnselerde maden yataklarının toz ve kirliliğinden, kullanılacak siyanür etkisiylede zamanla sağlık sorunlarının ortaya çıkmasından kaynaklı köylerini yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalırlar. Rizeli'nin geçim kaynağı olan çay, arıcılık gibi sektörler sekteye uğrayarak çay ve arıcılık alanları daralır ve zamanla hem Çayda hem arıcılıkta kalite yok olmaya mahkum olur. Birkaç yıl sonra vatandaşlarımızın sağlık ve sihatı bozulur kanser, Koah ve benzeri birçok hastalık vücut bulur. 

"Bölge halkı ve çevre aktivistleri tüm duyarlı kesimleri mücadele ye doğa talanına karşı baş kaldırmaya davet ediyorum"
Yaşadığımız dünyada en somut kriz haline gelen Ekolojik kriz küresel bir sorun haline gelmiştir. Söz konusu kriz adeta bir kanser gibi doğal yaşam alanlarından, sulak alanlara, hayvan ve bitki ekosistemine kadar geniş bir yelpazeyi etkilemektedir. Ülkemiz ve karadeniz adına gelecekte tarımsal alanların çöle dönüşmesini, ılıman doğa harikası coğrafya mızın çöl iklimine hızla yol almasını asla kabul etmiyoruz.Güzelim yaylalarımızın doyumsuz tatlı sularını, serin rüzgarlarını çocuklarımızın geleceğinden silinmesine asla izin vermeyeceğiz. Geçim kaynağımız çay bitkisinin tadına siyanür karışmasına, oksijen depomuz,ciğerlerimizin dostu ağaçlarımızın kesilmesine karşı baş kaldıracağız.  Şifa kaynağı üretilen Anzer balımızın mis kokusuna ağır metaler karışmasına müsade etmeyeceğiz. Bu talana duyarsız kalmak bizler için geleceğe ihanet etmekle eş değerdir. 
iktidarın desteği, jandarma gözetiminde yapılan talanın ve şirketlerin para hırsına karşı sonunda kadar mücadele vereceğiz. Sermaye kazansın diye bu katlıyama sessiz kalmayacağız. 
“Madenciliğe Kapalı Alanları Kanunlarla Belirleyin"
Türkiye’de, kanunlarla madencilik faaliyetlerinden korunan hiçbir doğa koruma statüsü bulunmamaktadır.
Rize'de gıda güvencesi olan çay, arıcılık, hayvancılık yapılan alanları ve turizm sektörünü büyütmek açısından yayla ve ovalarda da  Madenciliğe kapalı alan statüsü kanunla belirlenmesi gerekmektedir. Gereğini yapın halkla devletin polisini, jandarmasını karşı karşıya getirmeyin.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.